Theater Het Perron sluit in juli zijn deuren

Ronald Snijders
Theater Het Perron sluit in juli zijn deuren
Door GraciaVisscher op 30 mei 2016 - 11:31 Het Amsterdamse theater Het Perron gaat dicht. Het pand is verkocht aan een horecaondernemer en zal per 1 juli haar deuren sluiten voor het publiek. Dat meldde het Parool vanochtend.

Het kleine theater stond bekend om de kansen die het bood aan beginnende cabaretiers en theatermakers. Ook het tv-programma Panache van Jan Jaap van der Wal werd er opgenomen.

Cabaretier en absurdist Ronald Snijders wil met twee actie-avonden 'Stop Het Perron' het einde van het theater kracht bijzetten. Dit vindt plaats op donderdag 23 en dinsdag 28 juni. "Het Perron is een kleinood, misschien wel het best bewaarde geheim van Amsterdam. Het wordt hoog tijd dat het dichtgaat," aldus Snijders.

De gehele maand juni is er nog een uitgebreide programmering. Zo treedt cabaretier Thijs van de Meeberg er 3 juni op en zingen Anouk Dorfmann en Johan Hoogeboom op 9 juni Franse chansons. Snijders: "Laten we proberen het theater zo snel mogelijk weg te krijgen nu het er nog is. Het is heel mooi geweest."



Amy Schumer 1

AMY SCHUMER KOMT EIND AUGUSTUS NAAR HEINEKEN MUSIC HALL Amy Schumer komt op 28 augustus voor het eerst naar de Heineken Music Hall...

Bill Burr

AMERIKAANSE KOMIEK BILL BURR KOMT IN AUGUSTUS NAAR... Op 7 augustus komt de Amerikaanse stand-up comedian Bill Burr terug naar...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.