Wertheim stopt show, cabaretiers in actie

Door punkr op 14 maart 2008 - 08:42 Cabaretier Micha Wertheim heeft afgelopen week een optreden in Theater-Hotel De Oranjerie in Roermond moeten afbreken nadat een groot deel van het publiek weggelopen was. Dit was het gevolg van een uit de hand gelopen grap over een gehandicapte persoon die in het publiek zat.

De cabaretier zelf laat weten enorm te balen van het incident. "De oproer begon toen ik informeerde waar dat lichtje vandaan kwam dat ik de hele tijd in de zaal zag flikkeren. Het zag er uit alsof iemand zat te bellen of te filmen. Toen bleek dat de bewuste man in een rolstoel zat, heb ik mijn verontschuldigingen aangeboden. Vervolgens maakte ik een paar grappen over de situatie, maar natuurlijk niet over de man in kwestie. Toen ik verder ging en bij mijn vaste verhaal over gehandicapten kwam, vatte een deel van de zaal dit op als een persoonlijke aanval op de man in de rolstoel."

Programmeur Dorien Pollaert van de Oranjerie eiste excuses en liet weten dat Wertheim "er nooit meer in komt".
Hierop volgt vandaag een actie opgezet door Theo Maassen, die zelf nu nooit meer in De Oranjerie in Roermond op zegt te willen treden. Marc-Marie Huijbregts, Najib Amhali, Eric van Sauers, Ronald Goedemondt en Wim Helsen hebben zich ook bij de actie aangesloten.



melkweg_amsterdam_news.jpg1

NIEUWE NAMEN EERSTE AMSTERDAM COMEDY FESTIVALHet Amsterdam Comedy Festival, dat op 31 mei en 1 juni plaatsvind in de...

heideroosjes_news19

HEIDEROOSJES NEMEN PLAATS OP THEATERSTOEL Na jaren punken en funken vinden de Heideroosjes het tijd voor iets anders....

REACTIES

Avatar bas.assink
vr 14 mrt 2008 15:42

bas.assink Toffe tegenactie van de cabaretiers! Het incident gebeurde tijdens een Cabarestafette, waar niemand precies wist wie ze gingen zien. Op zo'n avond moet je rekening houden met het ergste. Het stuk van Micha viel gewoon helemaal verkeerd.

 0
Avatar ErikLuyten
za 15 mrt 2008 14:23

punkr Een goede cabaretier had de situatie goed ingeschat en een passage weg kunnen laten. Slappe actie van Maassen, en Wertheim speelt slachtoffer van het gebeuren. Jammer.

 0
Avatar Obey-Your-Master
za 15 mrt 2008 18:43

Obey-Your-Ma.. hm kvind het goed dat Maassen met die actie komt.. dat het gebeurt okay.. maar om hem dan te verbannen uit dat theater.. :S

 0
Avatar Roelove!
zo 16 mrt 2008 19:49

Roelove! punkr schreef:
Een goede cabaretier had de situatie goed ingeschat en een passage weg kunnen laten. Slappe actie van Maassen, en Wertheim speelt slachtoffer van het gebeuren. Jammer.


volgens mij kun je alleen oordelen over hoe de cabaretier het aan heeft gepakt als je er zelf bij was. Het maakt nogal wat uit of iemand iets slecht opvat of dat iemand een grove grap maakt, en je weet toch niet wat hij precies heeft gezegd.

 0
Avatar Soeperman87
di 18 mrt 2008 12:01

Soeperman87 ...over het algemeen is theaterpubliek best vreemd, dus het zou best kunnen...

 0
Avatar deHertog
do 20 mrt 2008 16:03

deHertog hmmm, best begrijpelijk opzich
maar toen ik naar deze show ging zat er ook een gehandicapte in de zaal, die kon dr wel mee lachen... maar ik vind wel dat als we zo gaan beginnen dan kunnen buitenlanders, homo's en gehandicapten beter wegblijven, die zijn altijd de lul bij cabaret

 0
Avatar zeus
wo 26 mrt 2008 18:59

zeus Humor mag best hard zijn.
Er zal altijd iemand niet blij zijn met een grap, niet iedereen is het zelfde.
In dit geval konden mensen er niet om lachen, tsja dat kan gebeuren.
Dat wertheimer dan ook niet meer in de oranjerie mag komen vind ik overdreven.
Maar als je met iedereen rekening moet gaan houden met humor, waar kan je dan nog een grap over maken?

 0
Avatar deHertog
do 27 mrt 2008 18:59

deHertog dat is wat ik wou zeggen :P

 0
Avatar ericr
zo 30 mrt 2008 23:35

ericr Ik heb deze show zelf ook gezien en bij ons ging het ook goed, ondanks een rolstoeler in de zaal... Maar daar gaat het natuurlijk niet om. Vlgs mij was de opzet van het stukje om allerlei uitspraken van Wilders te herhalen, maar dan 'moslims' te vervangen door 'gehandicapten' omdat dan iedereen gelijk begint te stuiteren. En gezien de reactie van deze zaal klopt dat dus wel....

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.