Kabinet maakt half miljard extra vrij voor corona-steun podia, musea en theater

review: Dweezil Zappa - 01/12 - TivoliVredenburg Dweezil Zappa
Kabinet maakt half miljard extra vrij voor corona-steun podia, musea en theater
Door RobZ op 28 augustus 2020 - 14:48 De roep om hulp van de culturele sector, die zwaar gebukt gaat onder de coronamaatregelen, is in Den Haag gehoord. Vandaag wordt bekend dat het kabinet 482 miljoen euro extra uittrekt om theater, musea, poppodia en andere instellingen te steunen in deze moeilijke tijden..

In totaal wordt de Nederlandse cultuur volgens het kabinet met 700 miljoen euro gesteund. Dit is inclusief loonsubsidie, tegemoetkoming vaste lasten en de inkomensondersteuning voor ondernemers. Van de extra steun van 482 miljoen euro gaat 200 miljoen gaat naar culturele instellingen die volgens het kabinet van cruciaal belang zijn. 150 miljoen gaat naar lokale cultuur en mag door de gemeentes verdeeld worden.

Het extra geld is niet bedoeld om de hele sector overeind te houden. Het kabinet wil er mee voorkomen dat er ‘grote gaten’ vallen. Het kabinet wil dat de sector zelf het hoofd boven water gaat houden en innoveert om in deze moeilijke tijden rendabel te zijn.

Vanwege de 1,5 metersamenleving hebben veel culturele instellingen het moeilijk. Veel voorstellingen zijn afgelast en er zijn nauwelijks inkomsten. Volgens het CBS daalde de omzet in de culturele bedrijfstak met 37,4 procent. Dit, terwijl het bruto binnenlands product met 'slechts' 8,5 procent daalde.



Wilkoterwijnnws

TIVOLIVREDENBURG KOMT MET CABARETAVONDEN ONDER DE...Poppodium TivoliVredenburg in Utrecht komt de komende maanden, t/m december,...

Scala theater

SCALA THEATER IN DE JAARBEURS KOMT MET CORONAPROOF... In de Jaarbeurs in Utrecht wordt een grootschalig tijdelijk en volledig...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.