Koninklijk Theater Carré vanaf komende 31 oktober weer voorzichtig open met voorstelling 'Blindness'

Corona sfeer Carre
Koninklijk Theater Carré vanaf komende 31 oktober weer voorzichtig open met...
Door RobZ op 23 oktober 2020 - 13:30 Toen op 13 oktober bekend werd dat vanwege het coronavirus er maximaal 30 personen publiek bij voorstellingen en concerten aanwezig mag zijn, ging ook het Koninklijk Theater Carré dicht. Vanaf 31 oktober worden de deuren toch weer voorzichtig geopend. Mensen kunnen vanaf volgende week zaterdag in Carré terecht voor de Britse theatrale audio-installatie Blindness.

Deze “socially distanced sound installation” is gemaakt tijdens de coronacrisis met als onderwerp het zeer besmettelijke blindheidsvirus dat razendsnel de stad in paniek brengt. Carré heeft het initiatief genomen om deze bijzondere productie naar Amsterdam te halen. New York en Toronto volgen, maar eerst zal de licht- en geluidsinstallatie vanaf 31 oktober voor een beperkte periode te zien zijn in Amsterdam. Maximaal 30 bezoekers kunnen per keer op het toneel van Carré plaatsnemen, de plek waar normaal de artiesten staan.

De bekroonde toneelschrijver Simon Stephens (Tony- en Olivier Awardwinnaar voor The Curious Incident of the Dog in the Night-time) heeft de dystopische roman Blindness van Nobelprijswinnaar José Saramago bewerkt tot een uniek theaterstuk waarin de hoofdrollen zijn weggelegd voor licht en geluid. Met een individuele koptelefoon op ervaart ieder voor zich de wereld van Blindness op indringende wijze.

De voorstelling wordt per dag een aantal keer opgevoerd. Een show duurt ongeveer 1:15 uur. De aavangstijden zijn: 10:00, 12:30, 14:15, 18:45 en 20:30. Alle voorstellingen die van zaterdag 31 oktober tot en met zondag 8 november gehouden worden, waren binnen mum van tijd uitverkocht.



Leids Cabaret Festival 2018 logo

LEIDS CABARET FESTIVAL SCHUIFT OP NAAR 2022De finalistentour van het Leids Cabaret Festival is dit jaar onderbroken door...

Corona virus

OOK IN BELGIË OPNIEUW STRENGERE CORONAREGELS:... De slechte coronacijfers dwingen de Belgische overheid extra maatregelen te...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.