Concerten en festivals op volle capaciteit (met toegangstest) vanaf eind juni weer toegestaan

Corona check Ziggo Dome Fieldlabs
Concerten en festivals op volle capaciteit (met toegangstest) vanaf eind juni weer...
Door RobZ op 31 mei 2021 - 14:55 Er gloort hoop aan het einde van de corona-tunnel. Het kabinet heeft afgelopen vrijdag in een persconferentie laten weten dat poppodia, theaters en bioscopen vanaf 5 juni hun deuren weer mogen openen. De nieuwe toestemming geldt voor maximaal 50 bezoekers per ruimte. Zalen met een capaciteit van meer dan 1000 bezoekers mogen zelfs 250 man publiek ontvangen. Deze maximale aantallen kunnen hoger worden of zelfs vervallen wanneer er een toegangstest wordt afgenomen of controle op vaccinatiebewijs wordt gedaan.

Opvallend is dat momenteel dezelfde regels gelden voor binnen- en buitenlocaties. Ook openluchttheaters mogen voorlopig maximaal 50 of 250 personen binnenlaten.

Belangrijke voorwaarde voor de heropening is dat in theaterzalen, concertzalen en bioscopen het publiek een vaste plaats heeft en de ticket van te voren gereserveerd heeft. Ook moet er van te voren een gezondheidscheck worden uitgevoerd en moeten mondkapjes op wanneer er door de locatie bewogen wordt.

Vanaf 30 juni wordt hopelijk de volgende stap genomen. Dan worden grote evenementen zoals festivals weer mogelijk. Voorlopig wel met vooraf een verplichte toegangstest. Dit betekent dat grote festivals zoals Lowlands en Down the Rabbit Hole in principe door kunnen gaan.



Zuiderpark Live

NIEUWE CONCERTREEKS IN HAAGSE ZUIDERPARK MET O.A....Onder de noemer 'Zuiderpark Live’ organiseren concertorganisator Greenhouse...

umbilical

THE UMBILICAL BROTHERS IN 2022 TERUG IN DE THEATERS In het voorjaar van 2022 komen de heren van The Umbilical Brothers weer...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.