Deze theaters zijn verbouwd tijdens de coronaperiode

Mainstage Den Bosch
Deze theaters zijn verbouwd tijdens de coronaperiode
Door RobZ op 18 juni 2021 - 14:38 Onlangs werd bekend dat het Theater Castellum in Alphen aan den Rijn verbouwd moet worden vanwege de brandveiligheid. De kosten die gemoeid gaan met deze verbouwing bedragen volgens nieuwssites maar liefst 3,6 miljoen euro. Het theater blijft door de verbouwing tot maar liefst 1 oktober 2021 ten minste gesloten. Maar hoe zit het met verbouwingen van andere theaters? Ook wij willen graag weer eens de hort op om in het theater te zitten, in plaats van thuis bezig te zijn met zaken als internet vergelijken. En waar dan beter op stap naar theaters die net verbouwd zijn?

Theater de Speeldoos - Baarn
Onlangs besloot de gemeente Baarn om het theater in de gemeente een forse renovatie te geven. Door de renovatie komen er onder andere een bibliotheek en de volksuniversiteit in het pand. De kosten die gemoeid gaan met deze renovatie zijn niet mals. De gemeente wil namelijk 8,9 miljoen euro uittrekken voor het opknappen van het pand. Een van de problemen die de gemeente wil oplossen met de verbouwing is de parkeeroverlast.

Posthuis Theater - Heerenveen
Het Posthuis Theater had aanvankelijk een verbouwing op de planning staan voor 2021, maar vanwege COVID besloot het bestuur dat de verbouwing naar voren kon worden gehaald. Uiteraard had het bestuur van het theater de hoop dat de zaal succesvol kon worden heropend in 2021. De look en feel van het theater blijven behouden, maar toch wordt de theaterzaal in een fris jasje gestopt.

Theater aan het Spui - Den Haag
Ingrijpend zijn de veranderingen aan Theater aan het Spui in Den Haag niet, maar desondanks worden er wel een aantal werkzaamheden aan het pand uitgevoerd. Het hoofdzakelijke doel van de verbouwing is het energiezuiniger maken van het complex. Ook wil het theater de huidige comfortklachten oplossen met de verbouwing. Door het plaatsen van een WKO-installatie met warmtepompen hoopt het theater een bijdrage te kunnen leveren aan de energietransitie. Naast het theater zelf wordt ook het naastgelegen filmhuis aangepakt.

Theater aan de Parade - Den Bosch
De nieuwbouw van Theater aan de Parade was al een tijdje groot nieuws. Niet alleen vanwege de verbouwing, maar vooral vanwege het feit dat er een verhuizing van maar liefst drie jaar heeft plaatsgevonden. Per 1 oktober 2020 is Theater aan de Parade namelijk verhuisd naar de Brabanthallen. De bedoeling is dat vanaf dit jaar de voorstellingen van de grote zaal plaatsvinden in de enorme Brabanthallen. Naast de Brabanthallen wijkt men voor ruim 150 voorstellingen uit naar omliggende theaters. Het gaat om theater de Speeldoos in Vught, Perron-3 in Rosmalen en de Willem Twee Toonzaal in den Bosch.



John Cleese

EXTRA SHOWS JOHN CLEESE 'THE LAST TIME TO SEE ME... John Cleese komt met zijn laatste show ' The Last Time To See Me Before I...

herman van veen

HERMAN VAN VEEN VIERT 75E ÉN 76E VERJAARDAG IN O.A.... Herman van Veen zou vorig jaar zijn 75ste verjaardag uitgebreid vieren in...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.