Cabaretprijzen 2019 nominaties bekend gemaakt

VSCD Cabaretprijzen news_groot
Cabaretprijzen 2019 nominaties bekend gemaakt
Door Cartman91 op 17 juni 2019 - 13:25 Afgelopen weekend zijn de genomineerden voor de Cabaretprijzen 2019 bekend gemaakt door de VSCD-Cabaretjury (Vereniging van Schouwburg en Concertgebouwdirecties). Dit werd live bekend gemaakt in het radioprogramma De Taalstaat van Frits Spits afgelopen zaterdag.

Voor de Poelifinario zijn acht voorstellingen genomineerd verdeeld over drie categorieën. In de categorie 'entertainment' zijn Lenette van Dongen met haar voorstelling Paradijskleier en Vrijdag en Sandifort met Voorlopig voor altijd genomineerd.

Jan Beuving met zijn Rotatie, #NU van Claudia de Breij, Voor wat het waard is van Pieter Derks en Louise Korthals met Alles is er zijn in de categorie 'engagement' genomineerd.

In de laatste categorie, 'kleinkunst' zijn Theo Nijland met En de rest is onzin en Peter van Rooijen met Liefde, dood & zwaartekracht de genomineerden.

Tot slot heb je nog de Neerlands Hoop, hiervoor zijn drie voorstellingen genomineerd: Anne Neuteboom met Kijk haar gaan, Peter Pannekoek zijn Later was alles beter en Alex Ploeg met Ultimatum

De Poelifinario en Neerlands Hoop zijn cabaretprijzen die al sinds 2003 uitgereikt worden op initiatief van de Vereniging van Schouwburg en Concertgebouwdirecties (VSCD). De jury bestaat uit voorzitter Nico Baars (WestlandTheater De Naald), Audrey Bolder (regisseur), Esther Hammink (Theaterhotel Almelo), Charlotte Louwers (Theater De Bussel), Rob van Wijk (Theater de Stoep), Mike Peek (recensent het Parool) en Marijt Helmink (programmeur Theater Orpheus).

Dit jaar worden de winnaars middels een prijsuitreiking bekend gemaakt op maandag 30 september in Diligentia te Den Haag.



bill bailey

BILL BAILEY NAAR EINDHOVEN, GRONINGEN EN AMSTERDAMDe Britste comedian Bill Bailey kondigt zojuist aan dat hij voor drie shows...

Hannah Gadsby

AUSTRALISCHE COMÉDIENNE HANNAH GADSBY NAAR NEDERLAND... De Australische comédienne Hannah Gadsby komt naar Nederland en België met...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.