RECENSIE: New Kids - New Kids

newkidss
recensie cijfer 2010-03-26 De New Kids zijn al een tijdje een begrip in Nederland. Dankzij onder meer Flabber werden de sketches van Steffen & Flip een enorm succes. Het laatste seizoen van de serie, opgenomen voor Comedy Central, is ook op dvd uitgebracht. Behalve de afleveringen staat er ook een scala aan extra materiaal op de dvd, met onder andere een making of en verwijderde scènes.

Eigenlijk zijn alleen al de afleveringen de moeite van de dvd waard. Voor degenen die niet bekend zijn met de serie: New Kids beschrijft het verhaal van een groep asociale jongeren in Maaskantje die vooral erg veel bier drinken en van alles en nog wat kapot maken.

Mongol

Zo krijgt een meisje het in een bepaalde sketch flink te verduren omdat zij het waagt een blik bier van de jongens te openen en op te drinken. De scene waarin een van de gasten het aan de stok heeft met een roodharige geestelijk gehandicapte is inmiddels een heuse culthit. De zin: "He, verrekte mongol!" is niet meer van de tv weg te denken.

Bakpao

Het sterke van New Kids zit hem dan ook vooral in die pakkende uitspraken. "Ge hebt uw bus gemist, verrekte koekwaus!" is er ook zo een. Niet voor niets staan schoolpleinen vol jongens en meisjes de groep uit Maaskantje vrolijk na te schreeuwen. Een andere mooie scene vindt plaats in de snackbar, waar de man achter de balie bounty's en broodjes bakpao in de frituurpan gooit.

Extra

De extra's zijn tevens een leuke toevoeging, al was de dvd met alleen de afleveringen ook al het aankopen waard. Eigenlijk komen alle extra's op hetzelfde neer: veel bier drinken en nog meer scheten laten. Ook staat de videoclip van 'Broodje Bakpao' ertussen. Al met al is de dvd een must-have voor iedereen die van platte humor houdt. New Kids is ongetwijfeld de sterkste comedy serie die Nederland in jaren gekend heeft.
Recensent:Harm Groustra Artiest:New Kids Label:Pias
robertschimmel

Robert Schimmel - Life Since ThenIn Amerika ben je redelijk snel controversieel en zo wordt ook Robert...

jeffgarlin

Jeff Garlin - Young & Handsome Jeff Garlin is al twintig jaar aan het werk als stand up comedian. Hij is...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP ARTIEST OF LABEL