ARTIEST: Schalk Bezuidenhout

Zuid Afrika    Genre(s): Cabaret - Cabaret / Standup comedy

Schalk Bezuidenhout, geboren op 22 april 1992 in Kempton Park, is een prominente Zuid-Afrikaanse komiek bekend om zijn scherpe en herkenbare humor. Hij groeide op in Kempton Park, Gauteng en voltooide zijn middelbare school aan Hoerskool Jeugland. Bezuidenhout studeerde BA Drama aan de Universiteit van Kaapstad, waar hij in 2015 zijn honneursgraad cum laude behaalde.

Bezuidenhout, beroemd om zijn kleurrijke truien en krullend haar, maakt indruk met zijn orginele stijl en het vermogen om sociale kwesties luchtig te benaderen. Zijn carriere nam een vlucht toen hij de opening deed voor Trevor Noah's Nation Wild Tour, wat bijdroeg aan zijn status als een van Zuid-Afrika's meest gewilde cabaretiers.

Hij heeft meerdere prijzen gewonnen, waaronder de Comic’s Choice-award en de DStv Viewer’s Choice-award. Bezuidenhout is ook actief op televisie, onder meer als schrijver en nieuwslezer in de kykNET-serie 'Die Ware Naarheid'. Daarnaast heeft hij in 2018 zijn eerste boek 'Truitjie Roer My Nie' uitgebracht, waarin hij zijn levensverhaal en visie op de maatschappij deelt. Met zijn energieke optredens en pakkende humor blijft hij een invloedrijke figuur in de Zuid-Afrikaanse comedywereld.

KOMENDE OPTREDENS

  • 16 sep `24
  • 17 sep `24
  • 18 sep `24
  • 19 sep `24

Schalk Bezuidenhout NIEUWS