ARTIEST: Michiel Peereboom

Michiel Peereboom speelt sinds het winnen van de publieksprijs
op het Groningen Studenten Cabaret Festival overal en nergens, van de
kleinste achterafzaaltjes tot de Kleine Komedie. Hij staat op het podium
met een afwisselende mix van subtiele comedy, cabaret en oorspronkelijke liedjes.
Soms ogenschijnlijk rustig en bedachtzaam, dan weer fel bizar en absurd, maar altijd ontwapenend, persoonlijk en als het even kan fijn slim. Hij improviseert graag waardoor geen voorstelling gelijk is en op aanvraag schrijft hij een geheel op maat gesneden lied.

Michiel Peereboom heeft veel affiniteit met de medische wereld. In 2001 studeerde hij af als basisarts aan de Rijks Universiteit Groningen en met deze achtergrond weet hij mensen die werkzaam zijn in deze branche op de juiste manier te prikkelen. Zijn bijdrage staat inhoudelijk op een hoog nivo en er zal zeker gelachen worden. Met grote regelmaat geeft Michiel workshops en lezingen aan mensen uit de medische branche. Maar Michiel voelt zich ook thuis in andere branches.

Daarnaast schrijft Michiel boeken (o.a. Koning van de Kraamkamer), teksten voor andere cabaretiers (o.a. Guido Weijers), medische columns voor diverse tijdschriften waaronder het VU magazine I.O. en maakt hij comedy voor radio en tv. Zo was hij vorig jaar elke vrijdag te horen op Business Nieuws Radio. Ook publiceert hij cartoons en actuele internetfilmpjes die met enige regelmaat op tv worden vertoond o.a. bij De Wereld Draait Door.

OUDE OPTREDENS

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van Michiel Peereboom. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS

  • 04 nov `11
  • 14 mei `10
  • 10 mei `08
  • 09 mei `08
  • 05 apr `08

Michiel Peereboom NIEUWS

Live gezien door: