cabaret: Toneelgroep Het Volk - Het Volk in Dothan in Witte Theater

  DO.
15 DEC
TONEELGROEP HET VOLK - HET VOLK IN DOTHAN Witte Theater, IJmuiden
2016
 
Hoofdprogramma Toneelgroep Het Volk

Voorstelling heeft al plaatsgevonden

Let op! Deze voorstelling vond plaats op donderdag 15 december 2016.
Dat is 1307 dagen geleden.

Extra informatie

Wie kent niet het bijbelse treurspel van Joost van den Vondel, waarin Joseph door zijn broers in een put geworpen wordt en vervolgens als slaaf verkocht aan een handelskaravaan op weg naar Egypte? Broederhaat en afgunst liggen ten grondslag aan de verziekte verhouding tussen Joseph en zijn broers. Maar tevens spelen twijfel en wroeging over hun laffe daad een belangrijke rol. Het zijn universele elementen die deze tragedie tot een verhaal van alle tijden maken.

Het Volk maakt een ingrijpende bewerking van dit klassieke drama door een nieuwe eigentijdse hertaling en achtergrond te creëren. Drie docenten in het hoger onderwijs proberen hun studenten dit bijbeldrama voor te schotelen. De persoonlijke problemen van de docenten drukken tijdens de uitvoering een dominante rol op het spel. Hoe men ook zijn best doet, steeds weer blijken privéproblemen een gedegen uitvoering in de weg te staan.

Route naar Witte Theater

Via A9: U neemt afslag IJmuiden. Einde afrit bij stoplichten linksaf. Bij de volgende stoplichten neemt u de rechterrijbaan (de weg vervolgt zich langs het kanaal). Na ca. 2 kilometer verschijnt het Witte Theater. Voor het Witte Theater gaat ..

Bekijk complete route naar Witte Theater IJmuiden