cabaret: Diederik van Vleuten - De Aanbidding Der Wijzen in Theater de Griffioen (AFGELAST / VERPLAATST!)


LET OP: Volgens onze informatie is dit deze voorstelling (Diederik van Vleuten - De Aanbidding Der Wijzen in Theater de Griffioen) afgelast of verplaatst. Bekijk de officiele site het podium voor verdere informatie.

  DO.
29 OKT
DIEDERIK VAN VLEUTEN - DE AANBIDDING DER WIJZEN Theater de Griffioen, Amstelveen
2020
 
Hoofdprogramma Diederik van Vleuten

Extra informatie

Een theaterportret van Leonardo Da Vinci

Twee jaar geleden reisde Diederik van Vleuten voor een televisiedocumentaire Leonardo da Vinci achterna. Het werd een onvergetelijke ervaring.

In De Aanbidding Der Wijzen – naar het gelijknamige meesterwerk dat Leonardo nooit voltooide – vertel ik over mijn nieuwe zoektocht naar de grootste alleskunner van de Italiaanse Renaissance. Aan de hand van zijn schilderijen, tekeningen, uitvindingen en notities probeer ik zijn leven maar vooral zijn grote geest te begrijpen. Zeg me waarom, schrijft Leonard keer op keer. Waarom zijn de dingen zoals ze zijn? Ik zeg het hem na. In een anderhalf uur durend theaterportret breng ik, gewapend met een stoel, een tafeltje, een glaasje water en een scherm met mooie plaatjes een ode aan een van de nieuwsgierigste mensen die ooit op aarde rondliepen. In verzorgde taal, met passende ernst en, omdat het nu eenmaal Leonardo is, volop ruimte voor een glimlach.

Gerelateerde voorstellingen

Gerelateerd nieuws