Plannen rond De Schalm in ijskast

Door Marz667 op 20 juli 2010 - 12:15 Er komt voorlopig geen grootscheepse uitbreiding van theater de Schalm aan het Meiveld in Veldhoven.

Een ruime meerderheid in de Veldhovense gemeenteraad stemde donderdagavond laat in met een motie met die strekking van coalitiepartijen VSA en CDA. Onder meer coalitiepartner VVD stemde tegen. De meeste raadsleden vinden het niet verantwoord om een miljoeneninvestering te gaan doen in deze tijd van bezuinigingen.

Er wordt in Veldhoven al lang gesproken over enkele uitbreidingsscenario´s van de Schalm. Er liggen diverse scenario´s op tafel. De duurste variant, die ruim twintig miljoen euro kost, gaat uit van grootscheepse renovatie en uitbreiding van het theater. Een meerderheid in de raad vindt het echter niet verantwoord om in deze financieel gezien moeilijke tijd zoveel geld te investeren. Er zit immers een bezuiniging van zo´n 6,5 miljoen euro eraan te komen. Een grotere Schalm betekent hogere jaarlijkse exploitatiekosten en dat drukt dan weer te zwaar op de begroting.jurk!

DVD-OPNAMES JURK!JURK! met Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven heeft een...

Sara Kroos nieuws

SARA KROOS OP DE RADIO MET EIGEN PROGRAMMA Cabaretière Sara Kroos gaat vanaf 2 september een radioprogramma...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.