Mensen met gevoel voor humor leven langer

Door Marz667 op 17 augustus 2010 - 13:26 Humor is het beste medicijn, klinkt het wel eens. En wat voor één. Uit een Noorse studie bleek dat mensen met een goed gevoel voor humor twee keer zoveel kans hadden om zeven jaar later nog in leven te zijn.

Of je daarbij liefhebber bent van situatiehumor, droge humor of honden die grappige hoedjes dragen doet er niet toe: alle vormen van humor zijn goed om je leven te verlengen.

Schuddebuiken van het lachen of gierend over de grond rollen is ook al niet nodig. "Een schittering in de ogen kan al volstaan", noteerde onderzoeker Sven Svebak van de Noorse University of Science and Technology.

Lachen verlengt je leven doordat het een beetje lijkt op sporten: het traint de buikspieren en verbrandt toch 40 calorieën op tien minuten tot een kwartier. Een goede buiklach versterkt ook je immuniteit en versterkt de cellen die ziektes bevechten. Tegelijk vermindert lachen je stressniveau én het stresshormoon cortisol in je bloed.

Eerder onderzoek toonde ook al aan dat lachen de bloedstroom met 15 procent verhoogt en de bloedsuikerspiegel lager en stabieler houdt.

Niet onbelangrijk: samen lachen smeedt ook relaties en helpt vriendschappen onderhouden, vermindert angsten en maakt dat je beter met de moeilijkheden in het leven omgaat.Koefnoen

KOEFNOEN ZOEKT STUDIOPUBLIEK VOOR NIEUWE REEKSWil jij bij de opnames van 'Koefnoen' zijn? Dat kan! Vanaf zaterdag 11...

comedycentralnewss.gif

NIEUWE KOMISCHE ANIMATIESERIE OP COMEDY CENTRAL Vanaf deze week start Comedy Central met Archer, een komische animatieserie...

REACTIES

Avatar nickert
wo 25 aug 2010 20:26

nickert wat enig hea groetjes nick

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.