Kaartverkoop in Fryslân trekt aan

Door Marz667 op 28 oktober 2010 - 14:29 De theaters in Fryslân denken niet dat de kaartverkoop dit jaar zo sterk terugloopt als de Nederlandse theaterproducenten verwachten. ,,Het is hard buffelen, we hebben geen gemakkelijk jaar, maar de kaartverkoop lijkt op dit moment weer aan te trekken”, aldus Jelma Dekker, hoofd marketing van De Harmonie in Leeuwarden.

Voorzitter Erwin van Lambaart van de Vereniging van Vrije Theaterproducenten (VVTP) zei begin deze week dat de producenten 10 procent minder kaartverkoop verwachten. In Fryslân lijkt dat mee te vallen. ,,Op basis van de stand van de kaartverkoop in juni verwachten wij dit jaar 3 procent lager uit te komen dan vorig jaar”, zegt hoofd programmering Inge Imelman van De Lawei in Drachten. ,,Dat dat percentage zo laag is, is te danken aan de voorstelling Pake Sytse die het heel goed deed. Anders zouden we op 5 à 7 procent minder verkoop komen.”

Bij het Posthuis Theater in Heerenveen ligt de kaartverkoop op dit moment zelfs 3 à 4 procent hóger dan vorig jaar. ,,Maar de berichten van de VVTP kloppen wel”, aldus directeur Gerard Wolters, die de kaartverkoop voor de duurdere voorstellingen wel wat terug ziet lopen. Tot de vrije producenten behoren onder meer musicalproducenten Joop van den Ende Theaterproducties en V&V Entertainment. ,,Bij de grote musicals is een flinke daling te zien, maar die grote producties hebben wij hier in Heerenveen niet. Ik denk dat met name grote schouwburgen daar last van hebben”, aldus Wolters.jeffreyspalburg

WINNEN: 2X2 KAARTEN JEFFREY SPALBURGVolgende week gaat de cabaretvoorstelling ‘Spiekerboks’ van Jeffrey Spalburg...

beatrixnews

BEATRIX OPENT NIEUWE DELAMAR THEATER Koningin Beatrix zal op 28 november het DeLaMar Theater openen. Op deze...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.