Kabinet komt Eerste Kamer tegemoet bij btw-verhoging podiumkunsten

Door Marz667 op 21 december 2010 - 15:06 Het kabinet wil de btw-verhoging op podiumkunsten later invoeren dan gepland om de weerstand tegen het besluit in de Eerste Kamer weg te nemen. Het voorstel is nu om de verhoging per 1 juli in te voeren.

Staatssecretaris Weekers zal dit vanmiddag voorstellen aan de Eerste Kamer. Weekers komt met de toezegging in de hoop dat de Eerste Kamer niet tegen het Belastingplan stemt waarvan de btw maatregel deel uitmaakt.

Het Kabinet wilde de btw-verhoging per 1 januari invoeren. De Eerste Kamer wilde de verhoging van de prijzen voor kaartjes voor theaters en concerten per 1 september in laten gaan. Weekers zal nu als compromis voorstellen een invoering per 1 juli.ditwashetnieuwsnews3

DIT WAS HET NIEUWS DEFINITIEF OP RTL 4-ZATERDAGENDit Was Het Nieuws (DWHN) komt definitief terug op RTL 4. Dat vertelt RTL...

dekleinekomedienews.jpg

KLEINE KOMEDIE KOMT MET NK CABARETGEZELSCHAPPEN De Kleine Komedie komt in 2011 met de eerste editie van de NK...

REACTIES

Avatar tomvanbavel
di 21 dec 2010 15:13

tomvanbavel Uitstel van executie....

 0
Avatar faab
di 21 dec 2010 15:18

faab Beter dan niets!

 0
Avatar BasP
di 21 dec 2010 15:27

Wrong Kunnen podia en theater nog wat extra winst maken :) (de shows die deze maand zijn bevestigd voor 2011 zijn natuurlijk berekend op het hoge btw percentage)

 0
geen avatar
di 21 dec 2010 17:05

TerrorTed Laten we dan maar hopen dat van deze uitstel ook uiteindelijk afstel komt!

 0
Avatar Crevan
di 21 dec 2010 17:31

Crevan Misschien dat poppodia nu kunnen experimenteren met hogere prijzen. Dan kunnen ze later tenminste met harde cijfers komen over de gevolgen van een prijsstijging.
Daar gaat ook wat mij betreft de geloofwaardigheid van de oppositiepartijen nog een el de grond in. Ik dacht dat ze tegen het plan waren, blijken ze na veel herrie alleen de datum af te keuren, de linkse hufters.

 0
Avatar sneezy
di 21 dec 2010 19:24

sneezy Crevan schreef:
Ik dacht dat ze tegen het plan waren, blijken ze na veel herrie alleen de datum af te keuren, de linkse hufters.


Heb je het toch niet helemaal begrepen Crevan, de oppositie is tegen de BTW verhoging, maar bij de keuring van het voorstel waren de Eerste en Tweede Kamer het niet eens over de details van het plan waardoor het een uitstel van de invoering van de BTW verhoging is. De oppositie heeft hier dus niets mee te maken. Het gaat er dus om dat het een slecht plan van het kabinet is en daardoor valt de Eerste kamer er over.

 0
Avatar jos_theboss22
di 21 dec 2010 21:31

jos_theboss22 hier kan ik wel mee leven.

 0
Avatar tbeest
di 21 dec 2010 22:16

tbeest Fijn. Al het geld uitgegeven. Droog brood bij kerst... ;)

 0
Avatar ProgDamien
di 21 dec 2010 23:37

ProgDamien Uitstel van executie inderdaad. Als de eerste kamer zich maar niet laat kennen door dit trucje.

 0
Avatar Crevan
wo 22 dec 2010 00:08

Crevan sneezy schreef:
Crevan schreef:
Ik dacht dat ze tegen het plan waren, blijken ze na veel herrie alleen de datum af te keuren, de linkse hufters.


Heb je het toch niet helemaal begrepen Crevan, de oppositie is tegen de BTW verhoging, maar bij de keuring van het voorstel waren de Eerste en Tweede Kamer het niet eens over de details van het plan waardoor het een uitstel van de invoering van de BTW verhoging is. De oppositie heeft hier dus niets mee te maken. Het gaat er dus om dat het een slecht plan van het kabinet is en daardoor valt de Eerste kamer er over. De oppositie heeft er mee te maken op het moment dat hun partijgenoten in de Eerste Kamer hun overtuiging niet naleven. Het getuigt weer eens van de dubbele agenda die de linkse erop nahouden. Ze konden er wat aan doen en deden ook alsof ze een wijziging van de plannen eisten. vervolgens nemen ze genoegen met uitstel. De door hun geleide protesten en het tegenwicht: één grote schijnvertoning.

 0
Avatar SnarfLiono
wo 22 dec 2010 07:30

SnarfLiono Sommige festivals zelf waren al door het ijs gezakt om uit protest tegen die boze Wildurs eerder te beginnen met de vvk en dan nog een zelf een prijsverhoging door te voeren. En de Groenlinks stemmende jongeren met VVD ouders allemaal massaal een ticket kopen want je zou eens wat missen van die waanzinnige Lowlands sfeer.....

 0
Avatar rebelkid
wo 22 dec 2010 11:50

rebelkid En nu?
VVK voor de festivals in 2012 al in juni van start?
Waarom die verhoging niet meteen erdoor?
Hij komt er toch...
dan kunnen we in ieder geval ophouden met zeiken en er lekker met zn allen aan wennen....

 0
Avatar Guidovm
wo 22 dec 2010 20:46

Guidovm en dat noemt zich Rebels?Iemand die zomaar wat slikt van de rechtse politiek? En gewoon stompzinnig dan veel maar dan ook veel te veel voor n ticket wil betalen?
rebels man!
Ga jij nou maar lekker 14 x naar Dolf Jansen toe

 0
Avatar Lennyberg
vr 24 dec 2010 15:12

Lennyberg Dolf is ook behoorlijk rebels... met zijn haar elke keer in een andere kleur...

Op zich is het uitstellen natuurlijk prima. Zo hebben de podia wat meer tijd om zich voor te bereiden op wat er komen gaat... Scheelt als het goed is ook weer in de aankoop van de zomerfestival-tickets. Das weer mooi meegenomen.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.