Prijzen voor o.a. Lebbis en Van Der Laan en Woe

Door JT1990 op 24 oktober 2011 - 16:06 Lebbis (Hans Sibbel) is dit jaar de winnaar van de Poelifinario, de cabaretprijs voor de theatermaker met het meest indrukwekkende programma van het seizoen. Het cabaretduo Van der Laan & Woe (Geen Familie) won de Neerlands Hoop, de VSCD-cabaretprijs voor de theatermaker met het grootste toekomstperspectief, voor hun voorstelling Superlatief. De cabaretiers kregen de prijzen uitgereikt in De Kleine Komedie in Amsterdam.

De jury prees Lebbis omdat ,,hij niet schroomt om levenslessen te geven. Hij vertoont een superieure balans tussen engagement en amusement, en tussen moraliseren en de draak steken.'' De jury roemde zijn snelheid, zijn grapdichtheid en de manier waarop hij zijn persoonlijke ervaringen weet te koppelen aan de actualiteit. Lebbis vormde jarenlang een duo met Dolf Jansen, maar maakt sinds 2000 ook soloprogramma's.

Over het duo Niels van der Laan en Jeroen Woe vindt de jury dat zij dit seizoen ,,een grote stap'' hebben gemaakt. ,,In hun twee eerdere shows toonden ze zich al sterke acteurs, maar in Superlatief hebben ze nog meer overtuigingskracht. Naast venijnige satire en hilarische types brengen ze sterke liedjes, waarmee ze ook muzikaal overtuigen.'' De twee heren, die elkaar kennen van de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie, toeren sinds 2006 door het land met hun voorstellingen.

Vorig jaar gingen twee vrouwen met de cabaretprijzen naar huis: Claudia de Breij en Paulien Cornelisse.



Najib Amhali Nieuws

COMEDY CENTRAL: 'NAJIB AMHALI LEUKSTE CABARETIER VAN...Voor de vijfde maal op rij is Najib Amhali verkozen als de leukste...

steveonews.jpg

CABARETINFO SPREEKT STEVE-O IN AANLOOP NAAR MELKWEG... Woensdag 26 oktober staat jackassheld Steve-O met een oneman comedy-show in...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.