Festivalinfo test nieuwe mobiele app op Paaspop

Door RobZ op 06 april 2012 - 02:07 Zoals je hebt kunnen lezen, hebben we ons de afgelopen maanden bezig gehouden met het ontwikkelen van een mobiele app voor Festivalinfo.

We zijn al jaren de plek voor al je festival voor- en napret, maar komend festivalseizoen voorziet Festivalinfo je ook op het festivalterrein van informatie! We hebben een mobiele app ontwikkeld die je helemaal op de hoogte houdt. Van de belangrijkste festivals in Nederland en België biedt onze app een blokkenschema, plattegrond, informatie over de bands en natuurlijk het laatste festivalnieuws.

Vanavond begint het festivalseizoen 2012/2013! Opener van dit seizoen is traditioneel Paaspop Schijndel. Op Paaspop beleeft de Festivalinfo app gelijk haar debuut in de vorm van een online beta-test! Voor we de app in de appstore / -market etc. zetten, willen we graag eerst alle kinderziektes eruit krijgen.

Na Paaspop ga je de app ook nog vaak gebruiken. Doordeweeks lees je namelijk altijd het laatste festivalnieuws en op alle festivals die er in Nederland en België echt toe doen, wordt de app ingezet. Je kan de Festivalinfo app dus gebruiken op de festivalweides van onder andere Groezrock, Pinkpop, Lowlands en Zwarte Cross!

De killer-feature van onze app is echter de offline functionaliteit. Het is mogelijk om thuis, met goed internet, de festivalinformatie van een bepaald festival op je telefoon op te slaan. Hierna kan je deze helemaal zonder internet raadplegen! Ideaal voor op de festivalwei dachten wij! (Je moet voor deze feature wel een redelijk recente telefoon hebben).

Op het festivalterrein van Paaspop zullen posters met een QR-code hangen, waarmee je direct naar de app gaat. Ook komt via deze link de app vanaf 6 april om een uur of 16:00 beschikbaar.

Er wordt nog volop aan de app gewerkt, dus Festivalinfo is erg benieuwd naar jullie gebruikers-ervaringen. Laat via Twitter met hashtag #fiapp weten wat jij van de app vindt en wat er volgens jou beter kan!

Heel veel plezier op Paaspop!stadsschouwburgvelsennews

BERT, YOUP, KARIN E.A. NAAR STADSSCHOUWBURG VELSENDe eerste lentezonnestralen doen niet alleen de natuur ontluiken, maar ook...

vondelparknews.jpg

FREEK DE JONGE, DOLF JANSEN E.A. NAAR VONDELPARK... Van de 125 geplande voorstellingen in Vondelpark Openluchttheater, zijn...

REACTIES

Avatar BasP
vr 06 apr 2012 09:26

Wrong Laat maar komen! Over een half uurtje vertrekken, hopen dat ik wat bereik heb daar in Schijndel.

 -1
Avatar meneerbas
vr 06 apr 2012 11:51

meneerbas Hoop dat de app snel (gratis) op de markt verschijnt!

 -1
Avatar kago@home.nl
za 07 apr 2012 19:11

[email protected] Op naar Schijndel

 0
geen avatar
di 10 apr 2012 09:06

smogus.scorpio ik zou het nog niet eens een app willen noemen? het is een offline web pagina.. een app moet je toch kunnen downloaden en op je beginscherm kunnen zetten? verder kon je ook niet je tijdschema aanpassen of info lezen over de artiesten..

 0
Avatar BasP
di 10 apr 2012 09:17

Wrong smogus.scorpio schreef:
een app moet je toch kunnen downloaden en op je beginscherm kunnen zetten?
dat kan, je download de webpagina's naar je cache en kan er een snelkoppeling naartoe op je beginscherm zetten.

 0
Avatar ErikLuyten
di 10 apr 2012 10:16

ErikLuyten Werkte prima op blackberry. Geen problemen met inzoomen, dat kon gewoon. Offline functie werkte ook perfect. Het sterke is dat de app (of website..) op alle telefoons (goed) werkt, en dus niet gelimiteerd is tot bijv iphone of android.

 0
Avatar RobZ
di 10 apr 2012 11:50

RobZ Thanks voor feedback! Dit was een beta-test van de app. Hij komt straks (naast via m.festivalinfo.nl) ook als echte app in de Iphone/Android market. De app/website vraagt inderdaad om max. 10mb ruimte. Dit is een maximum. In werkelijkheid zal die amper 1 mb gebruiken. Opstarttijd hangt af van je browser en de internetverbinding die je op dat moment hebt. Inzoomen blijkt inderdaad op sommige browsers niet goed te werken. Hier gaan we nog naar kijken.

mcsharq schreef:
App is me behoorlijk tegen gevallen. top dat hij bestaat. maar het niet kunnen inzoomen op de artiesten/line up en plattegrond. Had ook verwacht dat deze voor iphone/android zou zijn,maar het is gewoon een linkje op de website. Daarnaast wel top dat hij offline te gebruiken is! wel beetje vreemd dat het erg traag opstart(aangezien je wel 10mb binnen haalt)

 0
Avatar RobZ
di 10 apr 2012 11:51

RobZ Bedankt voor de feedback. Zie deels mijn eerdere antwoord. Ik weet niet wat je bedoelt met tijdschema aanpassen. Informatie over artiesten staat erin en is te bereiken via blokkenschema/artiestenoverzicht.

smogus.scorpio schreef:
ik zou het nog niet eens een app willen noemen? het is een offline web pagina.. een app moet je toch kunnen downloaden en op je beginscherm kunnen zetten? verder kon je ook niet je tijdschema aanpassen of info lezen over de artiesten..

 0
Avatar BasP
di 10 apr 2012 12:21

Wrong De offline modus werkte helaas niet goed in de standaard browser van Android, steeds als ik de browser sloot was de cache weg. :) Ik kijk uit naar een app die geen cache gebruikt.

 0
Avatar RobZ
di 10 apr 2012 13:08

robz De app werkte prima in de standaardbrowser van mijn Android. Ik denk dat je iets niet goed hebt gedaan/begrepen. We gaan een instructie-filmpje over de app maken!

Wrong schreef:
De offline modus werkte helaas niet goed in de standaard browser van Android, steeds als ik de browser sloot was de cache weg. :) Ik kijk uit naar een app die geen cache gebruikt.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.