Een avondje op chique met een lach en een traan

review: Celtic Woman - 18/10 - RAI Theater Celtic Woman
Een avondje op chique met een lach en een traan
Door sjoertb op 12 december 2019 - 10:00 Met het nieuwe jaar voor de deur, is het de tijd om de agenda weer eens door te nemen. Wat kun je komend jaar verwachten, waar moet je echt geweest zijn en welke voorstellingen combineer met een overnachting zodat je het maximale uit je avond haalt. Omdat het december is, een maand van glamour en glitter zetten we jou de meest chique theaters op een rij.

Koninklijk Theater Carré
Een écht Amsterdams theater dat op 1 januari 1977 hèt theater van Amsterdam werd. De André van Duin-revue ‘Lach om het leven’ leidde het nieuwe tijdvak in. Een droom voor elke artiest. In dit prachtige gebouw is een avondje uit ook echt een avondje uit. Komend jaar kun je hier genieten van Herman van Veen, Youp van ’t Hek, Theo Maassen maar ook van Waylon en John Cleese die op 19 april een extra avondje bijgeboekt heeft. Dames haal je hoge hakken maar uit de kast en gooi je lipstick en sleutels in je mooiste Burkley tas. Het is tijd voor een avondje echt luxe genieten.

Koninklijke Schouwburg Den Haag
De Koninklijke Schouwburg in het hartje van Den Haag is op 1 januari 2017 gefuseerd met Het Nationale Toneel en Theater aan het Spui tot Het Nationale Theater. Dit prachtige theater heeft een rijke voorgeschiedenis en stamt 1766 toen prins Karel Christiaan van Nassau-Weilburg, de zwager van stadhouder Willem V, een stadspaleis aan het Korte Voorhout liet bouwen voor hemzelf en zijn 23-jarige echtgenote, prinses Carolina van Oranje-Nassau. Alleen in 1769 verhuisde prins Karel naar Weilburg, waar Carolina in 1787 overleed. Veel haast met de bouw van zijn paleis in Den Haag had de prins daarna niet meer. De bouw werd niet afgemaakt en zijn bouwtekeningen werden geveild.

Lange tijd stond het gebouw onafgemaakt tot in 1802 een groep vooraanstaande Haagse burgers het paleis voor 99 jaar huurde om het tot een schouwburg te verbouwen. In 1804 opende de “Nieuwe Haagse Stadsschouwburg” zijn deuren waarna het genieten kon beginnen.

In 2020 vind je er iconen als Ali-B, Jandino, Jochem Myjer en Lenette van Dongen. En heb je de tweede voorstelling 'Later was alles beter' van cabaretier Peter Pannekoek nog niet gezien, dan krijg je nog een kans. Door de vele zeer lovende recensies was de show in veel theaters al snel uitverkocht en is de tour nu verlengd. En ook Freek de Jonge komt met extra shows in dit theater.

Modern niet te missen Agora
Geïnspireerd door de steeds wisselende luchten boven Lelystad, ontwierp Ben van Berkel een modern theater waarbij zowel in interieur als exterieur de verwijzingen naar deze luchten terug te vinden zijn. De buitenkant is knaloranje, terwijl de foyers juist een combinatie zijn van wit en roze. De grote zaal van het theater is warmrood terwijl de kleine zaal juist weer een donkerblauwe kleur vertoont. Een theater voor de stoere moderne no-nonsense mensen. Een theater dat net als het bekende merk Kapten and Son staat voor wereldburgers. Durvers met stijl

Het luxe Luxor
Het oude Luxor behoort met zo’n 900 stoelen tot de categorie ‘middelgrote theaterzalen' en bestaat op 22 december al weer 102 jaar. Ondernemers Theo Goeman en Carel van Zwanenburg opende het (oude) Luxor Theater aan de Kruiskade en vestigde daarmee het 17de bioscooptheater in de Maasstad. Tijdens de oorlog bleef het theater tot 1944 films vertonen. Het is dan ook een van de weinige gebouwen die ongeschonden is gebleven tijdens het bombardement op Rotterdam. Na de bevrijding werden er naast films steeds meer variété- en toneelvoorstellingen gespeeld. In de jaren 50 en begin jaren 60 ontvin het Luxor grote namen zoals de eerste onemanshow van Toon Hermans, Édith Piaf, Porgy and Bess, My Fair Lady en Heerlijk duurt het langst.

Boek je het komende seizoen een van de voorstelling, pak dan je Kipling tas maar vast in en boek er direct een hotel bij. Rotterdam heeft namelijk nog heel veel meer te bieden zodat 1 dag zeker te weinig is.Najib Amhali Nieuws1

NAJIB AMHALI MET ANUAR EN ROUÉ VERVEER NAAR AFAS...Met ' De Ramadan Conference ' stond komiek Najib Amhali afgelopen jaar in...

Ed Gamble

ED GAMBLE IN 2020 NAAR NEDERLAND EN BELGIË Ed Gamble komt in 2020 naar Nederland en België. Hij zal te zien zijn in...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.