Nederlandse culturele sector lanceert voucherplan voor door corona afgelaste events

Tickets
Nederlandse culturele sector lanceert voucherplan voor door corona afgelaste events
Door RobZ op 09 april 2020 - 11:25 Nederlandse theaters, concertzalen, poppodia, evenement- en sportorganisatoren, musea en festivals vragen gezamenlijk aan bezoekers om hun tickets te behouden en zo de culturele sector te steunen. De sector heeft in gezamenlijkheid een voucherregeling ontwikkeld, met ondersteuning van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OC&W) en de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Door de corona-crisis kunnen veel concerten, festivals en theatervoorstellingen geen doorgang krijgen. Er wordt zoveel mogelijk gezocht naar nieuwe data voor de evenementen die nu geen doorgang kunnen vinden en het oorspronkelijke tickets blijven dan gewoon geldig.

Maar niet alle events kunnen worden verplaatst en kaartkopers zijn mogelijk bij de nieuwe datum verhinderd. Wanneer de culturele instellingen alle verkochte tickets voor definitief afgelaste events direct zouden moeten terugbetalen, zou dit liquiditeitsproblemen en waarschijnlijk veel faillissementen veroorzaken. Daarom krijgen culturele instellingen de mogelijkheid om kaartkopers een voucher (tegoedbon) te geven ter waarde van de oorspronkelijke ticketprijs, inclusief (service)kosten. Deze voucher is twaalf maanden lang te besteden bij dezelfde organisator. Je kan er ook voor kiezen om de voucher om te zetten in een donatie. Mensen die geen gebruik willen maken van de regeling krijgen het recht om alsnog hun geld terug te vragen. Het is natuurlijk de hoop van de vele podia, theaters en festivals dat niet te veel mensen dit gaan doen.

De gezamenlijke regeling krijgt onder andere steun van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) en van minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap: “Ook voor de culturele sector zijn dit uitdagende tijden. We kunnen de theaters, organisatoren, poppodia en musea helpen door naar de voorstellingen te blijven gaan, alleen later wanneer de omstandigheden het toe laten. Evenementen worden nu verplaatst. Bewaar je ticket en blijf van cultuur genieten. En kan je toch niet, vraag dan om een tegoedvoucher. Zo help je de culturele branche overeind te blijven.”

Op de nieuw gelanceerde website bewaarjeticket.nl staat de hele regeling nog een keer uitgebreid uitgelegd.John Cleese

JOHN CLEESE VERPLAATST ZIJN TOUR NAAR SEPTEMBER 2021De Britse komiek John Cleese , voornamelijk bekend van de Monty Python...

Russell Howard

BRITSE COMEDIAN RUSSELL HOWARD VERPLAATST... Vanwege de Corona-crisis zijn alle optredens tot ten minste 6 april...

REACTIES

geen avatar
za 25 apr 2020 01:40

eatsleeprave.. Leuk dit maar alle ondernemingen zonder subsidie zijn er niet veel die gaan...Kan wel een aantal dingen opnoemen die wel doorgaan.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.