Verscherpte coronamaatregelen in Vlaanderen; alle culturele instellingen voor onbepaalde tijd dicht

Corona virus
Verscherpte coronamaatregelen in Vlaanderen; alle culturele instellingen voor...
Door Cartman91 op 28 oktober 2020 - 14:47 Slecht nieuws voor de culturele sector in het Vlaamse deel van België, daar heeft de regering de coronamaatregelen verscherpt nadat de cijfers blijven stijgen. Een van deze maatregelen is dat de culturele sector in Vlaanderen op slot gaat, dit betekent dat alle culturele instellingen (met uitzondering op bibliotheken) de deuren moeten sluiten voor onbepaalde tijd.

In Vlaanderen liggen volgens de laatste cijfers meer dan 5.000 mensen in het ziekenhuis met corona, waarvan 809 op de intensive care. Gisteren (dinsdag) steeg het aantal nieuwe coronagevallen met 689 mensen naar een nieuw dagrecord.

Als deze trend (een verdubbeling van het aantal coronapatiënten op de intensive care om de zeven dagen) blijft doorzetten dan liggen de ziekenhuizen binnen twee weken vol, aldus de Vlaamse minister-president Jan Jambon (N-VA).

Door deze maatregelen zullen alle concerten, festivals en cabaretoptredens in Vlaanderen voorlopig niet mogelijk zijn. Deze maatregelen gaan in vanaf vrijdag 30 oktober om 18:00 uur.



Climate Comedy Night1

CLIMATE COMEDY NIGHT DIT JAAR GRATIS MET O.A....De vierde editie van Climate Comedy Night komt eraan. Dit jaar komen de...

Leids Cabaret Festival 2018 logo

LEIDS CABARET FESTIVAL SCHUIFT OP NAAR 2022 De finalistentour van het Leids Cabaret Festival is dit jaar onderbroken door...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.