Zeven redenen waarom een acteerles goed is voor kinderen

Theater doek gordijn
Zeven redenen waarom een acteerles goed is voor kinderen
Door RobZ op 02 juli 2021 - 17:44 Veel kinderen vinden het moeilijk om acteerlessen te nemen. Ze schamen zich misschien of hebben het te druk met andere zaken. Het nemen van acteerlessen biedt voordelen voor kinderen. In dit artikel lees je de voordelen van op het podium staan.

1. Het verbetert spreken in het openbaar
Doordat kinderen tijdens acteren veel moeten spreken, zorgt het er ook voor dat ze makkelijker in het openbaar spreken. Dit komt goed van pas op school, bijvoorbeeld tijdens het geven van presentaties. Ook in het werkende leven kunnen deze presentatieskills goed van pas komen.

2. Het verbetert teamworkmentaliteit
Tijdens acteren is men genoodzaakt om nauw samen te werken met collega's. Acteren is bijna altijd een kwestie van teamwork, waarbij iedereen een bepaalde rol heeft. Dit kom een kind ten goede in de toekomst, waar ook veel banen en schoolopdrachten in groepen worden uitgevoerd.

3. Het geeft meer zelfvertrouwen
Een ander voordeel van in het theater staan, is het verbeterde zelfvertrouwen van kinderen. Op het podium staan is niet voor iedereen weggelegd. Je staat immers voor een groep mensen te spreken. Het zelfvertrouwen kan hierdoor een behoorlijke boost krijgen.

4. Het maakt kinderen actief
Het is tegenwoordig een bekend probleem: de passiviteit van kinderen. Kinderen blijven graag achter hun smartphone zitten, te genieten van de mogelijkheden van een mobiel-abonnement. Acteren is echter een actieve bezigheid en zorgt ervoor dat de kinderen in beweging zijn. Zeker wanneer een kind niet van sport houdt, kan acteren dan een goede uitkomst bieden. Door het dansen en bewegen is een kind tijdens het acteren gezond bezig.

5. Het brein wordt getraind
Een onderschat voordeel van acteren is de training die het brein krijgt. Door het acteren dienen kinderen veel dingen te onthouden: teksten, danspasjes of lichtschema's. Dit zorgt ervoor dat kinderen hier in hun schoolleven en latere leven profijt van hebben. Ook heeft men profijt met multitasken. Acteren betekent immers vaak meerdere handelingen tegelijk uitvoeren.

6. Concentratievermogen
Acteren heeft ook voordelen voor het concentratievermogen. Acteren vraagt om concentreren, en deze eigenschap kan in het verdere leven goed van pas komen. Tijdens het maken van toetsen, maar ook in het werkleven is concentratie ontzettend belangrijk. Tegenwoordig zijn veel kinderen afgeleid door bijvoorbeeld smartphones en spelcomputers, dus extra concentratie kan zeer wenselijk zijn.

7. Acteren helpt emotionele intelligentie te ontwikkelen
Acteren levert ook een bijdrage aan het ontwikkelen van emotionele intelligentie. Door te werken met andere mensen, leert men om te gaan met mensen die anders zijn dan henzelf. Hierdoor leert men empathisch om te gaan met de gevoelens van anderen. Maar ook vraagt acteren om jezelf kwetsbaar op te stellen.Claudia de Breij news

CLAUDIA DE BREIJ MET DE 'HIER BEN IK'-VOORSTELLING...Cabaretière Claudia de Breij gaat vanaf eind oktober een serie...

Paradiso logo nieuw

HENRY VAN LOON IN SEPTEMBER MET DUBBELPROGRAMMA... Henry van Loon speelt in september 2021 een exclusieve serie...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.