5 bekendste hits van cabaretiers

Claudia de Breij
5 bekendste hits van cabaretiers
Door sjoertb op 06 oktober 2021 - 12:58 Het repertoire van veel cabaretiers zit boordevol grapjes, humoristische verhalen, geinige typetjes en absurdistische trekjes. Naast grappig zijn heb je ook veel grappenmakers die liedjes inzetten om de mensen aan het lachen te krijgen of juist te ontroeren. Een aantal cabaretiers maken zelfs zo'n knap nummer dat het de oversteek maakt naar de muziek-hitlijsten.

Er gaan steeds meer theaters open en artiesten hervatten hun optredens. Al hebben theaterliefhebbers zich de afgelopen tijd nog kunnen vermaken met bijvoorbeeld vituele voorstellingen, gokken op https://www.paynplaycasino.co/nl/ , online shopping en gaming.

Hieronder een overzicht van 5 grote hits afkomstig van cabaretiers.

Veldhuis & Kemper - Ik Wou Dat Ik Jou Was

Veldhuis & Kemper scoorde met dit nummer een grote hit. Niet gek voor de eerste single van het Nederlandse cabaret- en zangduo. Het komt van hun debuutalbum 'Half zo echt'. In de tekst gaat het over twee jongens die van leven zouden willen ruilen. De één is gevoelig en zou graag een relatie willen. De ander krijgt vrouwen makkelijk mee naar huis maar ervaart zijn leven als inhoudsloos. In 2003 was 'Ik Wou Dat Ik Jou Was' het meest gedraaide Nederlandstalige nummer.



Claudia de Breij - Mag ik dan bij jou

In 2011 werd 'Mag ik dan bij jou' uitgebracht. Al werd ook eerder gebruikt in een voorstelling in 2009. De tekst is van De Breij, de muziek van Rogier Wagenaar en Sander Geboers. De bekendheid groeide over de jaren en iIn 2014 kreeg het een hoge notering (19) in de NPO Radio 2 Top 2000. In 2015 kwam het zelfs aan een notering als nummer 4.



Harry Jekkers - O, o, Den Haag

'O, o, Den Haag' kwam in 1982 uit en werd een nummer 1-hit. De titel is een combinatie van de voornaam van schrijver en zanger van het nummer, Harrie Jekkers en zijn band Klein Orkest. In 2010 werd het opnieuw een hit met een iets gewijzigde tekst door het televisieprogramma Oh oh Cherso.



Youp van 't Hek - Flappie

'Flappie' werd opgenomen door de Nederlandse komiek Youp van 't Hek in 1978. De tekst beschrijft een jongen die boos is op zijn vader omdat hij met Kerstmis het konijn van hun familie heeft geslacht en gekookt. Het werd een erg populair nummer en wordt sinds de release elk jaar gespeeld met de kerst. In 2020 werd een vertaalde versie in het Engels opgenomen door de Amerikaanse muzikant Todd Rundgren.



Wim Sonneveld - Het Dorp

Wim Sonneveld zong emotioneel over de vooruitgang van een dorp. Alles van vroeger lijkt te verdwijnen. Op de melodie van 'La montagne' van Jean Ferrat is de tekst van 'Het Dorp' geschreven door Friso Wiegersma in 1965. Wiegersma's "dorp" was Deurne. De bekende regel 'En langs het tuinpad van mijn vader' is de inspiratie van het Tuinpadfestival in Deurne.




Bianca Del Rio

RUPAUL’S DRAG RACE WINNARES BIANCA DEL RIO NAAR...In juni komt Bianca Del Rio met haar comedytournee "Unsanitized” naar de...

Cameretten

DEN HAAG NIEUWE THUISBASIS VAN CAMERETTEN FESTIVAL... Cameretten Festival gaat verhuizen naar Den Haag. In 1966 startte het...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.