Carnaval in de schouwburg? Hier moet je zijn

stadsschouwburg utrecht
Carnaval in de schouwburg? Hier moet je zijn
Door RobZ op 27 januari 2023 - 13:28 Het is alweer bijna tijd voor het leukste feest van het jaar. Carnaval wordt niet alleen op straat en in de kroeg gevierd met grote optochten, verklede feestgangers en pils. Ook in de schouwburg gaan binnenkort de carnavalsfestiviteiten van start. Dit jaar kun je namelijk weer genieten van leuke shows in het theater. Maar welke shows zijn het leukst om te bezoeken?

Het Seniorenfist en Et Tulpefist
Traditiegetrouw geeft Karnavalsvereniging de Flepsteppers op de vrijdag voor carnaval een voorstelling in de Schouwburg Concertzaal Tilburg. Op vrijdagmiddag de 17e luidt de vereniging carnaval 2023 in met het Seniorenfist.

Tonprater Christel van den Dungen verschijnt dit jaar als typetje op het podium en vuurt allerlei leuke grappen en woordspelingen op het publiek af. Verder is er muziek van Dubbel Trubbel, de Frutbloaze en de Nederlands hitzanger Ronnie Tober.

Na de voorstelling gaat het feest verder in de studio. Daar kun je met de voetjes van de vloer op de carnavalshits van onder andere zanger Marc van Alphen. Er komt ook nog een encore van Ronnie Tober. Het wordt dus een groot feest!

Tijdens Et Tulpefist op zaterdag kun je in de schouwburg tot diep in de nacht genieten van live-muziek van bands en artiesten en maken de blaasorkesten er een feestje van. Een echt spektakel dat je niet wilt missen. Haal je carnavalskleding maar alvast uit de kast voor de polonaise!

Vastenavend - ‘Tusse de Schuifdeure’
Op 11 februari is in De Stoelemat de voorstelling Vastenavend - ‘Tusse de Schuifdeure’ te zien. Feestgangers uit Krabbegat - zoals Bergen om Zoom tijdens carnaval heet - en bezoekers mogen op het podium hun kunst vertonen. Hierbij worden ze begeleid door een orkest. Het is altijd een verrassende avond vol vertier, humor en muziek en heel leuk om te zien.

Koninklijke Harmonie Euterpe Vastelaovesconcert
Ook in Venray kun je dit jaar terecht voor een leuke show. In de schouwburg is namelijk op 10 februari het Koninklijke Harmonie Euterpe Vastelaovesconcert te zien. De Venrayse muzikanten van de Koninklijke Harmonie brengen de leukste carnaval hits ten gehore en er is een speciaal optreden van de band ‘De Zjoem’ uit Kempen. Met hun Brabantse tongval toveren ze ongetwijfeld een glimlach op je gezicht. Deze leuke show wil je niet missen!Arjen Lubach news

ARJEN LUBACH VOOR DRIE TRY-OUT SHOWS NAAR OOSTERPOORTArjen Lubach is dagelijks op tv te zien met zijn eigen programma 'De...

Meervaart

INDIASE COMEDIAN KENNY SEBASTIAN VOLGEND JAAR NAAR... De in Bangalore geboren en in Mumbai gevestigde stand-up comedian Kenny...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.