VARA maakt Nederlandse versie comedy quiz QI

Door LIJN op 01 augustus 2008 - 12:16 De VARA neemt in augustus een pilot op voor een Nederlandse versie van de Britse comedy quiz QI.

QI staat voor Quite Interesting en twee teams van twee personen krijgen punten voor antwoorden die interessant en bij voorkeur ook correct zijn. In de Britse versie wordt het spel geleid door Stephen Fry, de QI-master. Deze rol wordt in de Nederlandse versie vervuld door schrijver en voormalig acteur Arthur Japin. Verder is er ��n vast teamlid. In de Britse versie is dat de comedian Alan Davies en in de Nederlandse versie is dat cabaretier Thomas van Luyn.

Het programma wordt voor Nederland geproduceerd door Blue Circle, eerder verantwoordelijk voor programma's als Boer zoekt vrouw, Doe Maar Normaal en Lama Gezocht.



Freek de Jonge

FREEK DE JONGE GAAT DAGELIJKSE COLUMN SCHRIJVENCabaretier Freek de Jonge gaat tijdens de Olympische Spelen een dagelijkse...

vanmuiswinkelnews.gif

VAN MUISWINKEL ZOEKT CABARET IN ANDERE LANDEN Erik van Muiswinkel maakt voor de VARA-televisie een documentairereeks over...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.