St. Patrick’s Day waait steeds meer over

Door Marz667 op 10 maart 2009 - 16:25 De nationale feestdag van Ierland waarbij men de beschermheilige van het land herdenkt, St. Patrick’s Day, zit er weer aan te komen. De feestdag valt jaarlijks op 17 maart, wat volgende week dinsdag is.

Bij ons is oranje de kleur voor Koninginnedag, voor Ierland is groen de kleur die met het feest wordt geassocieerd. Feestgangers dragen meestal groene kleding en men kan bijvoorbeeld groen bier kopen op deze dag. St. Patrick's Day wordt wereldwijd gevierd, zo ook in Nederland.

Voor ‘officiële feesten’ kun je bijvoorbeeld naar Universiteitscafé Piecken in Nijmegen (met Bagger United) of SUB071 in Leiden (met Trigger Effect en Svarta Lågor). Hiernaast kun je natuurlijk ook in het groen gekleed Guinness drinken bij het optreden van Animal Collective in Paradiso (Amsterdam) of Electric Six in Effenaar (Eindhoven). Rotterdam blijkt tevens mee te doen aan ‘de Ierse Koninginnedag’.

Ook kun je de grappen van Guido Weijers in Isala Theater (Capelle aan den IJssel), Javier Guzman in Diligentia (Den Haag), Vliegende Panters in Chassé Theater (Breda), Theo Maassen in De Kleine Komedie (Amsterdam) of Acda en de Munnik in De Nieuwe Doelen (Gorinchem) over je heen laten komen volgende week.microfoon

NOMINATIES VSCD CABARETPRIJZEN BEKENDDe eerste nominaties van het Vereniging van Schouwburgen en...

hfink

HERMAN FINKERS ZEGT OPTREDENS AF De optredens van Herman Finkers in Roermond zijn afgezegd. De Twentse...

REACTIES

Avatar JACK.
di 10 mrt 2009 16:53

JACK. Guinness bij Animal Collective?
Ach, alles beter dan Roosbeef bij Animal Collective...

 0
Avatar Stofje
di 10 mrt 2009 18:03

Stofje Dus er komt een Ierse feestdag aan en van twee café'tjes is het bekend dat ze ihkv deze feestdag een avondje organiseren en ook op de Euromast is iets te doen. De rest van het nieuwsbericht heeft hier helemaal niets mee te maken... Maar euj, goed overzicht van de komende week.

 0
Avatar Marz667
di 10 mrt 2009 18:40

Marz667 Stofje schreef:
Dus er komt een Ierse feestdag aan en van twee café'tjes is het bekend dat ze ihkv deze feestdag een avondje organiseren en ook op de Euromast is iets te doen. De rest van het nieuwsbericht heeft hier helemaal niets mee te maken... Maar euj, goed overzicht van de komende week.

In elke Irish Pub is het natuurlijk feest aanstaande dinsdag. :) Volgens mij zit er wel minimaal één in elke stad toch? Maar niet overal treden tevens bands op - naar mijn weten. Aangezien Podiuminfo informatie wilt geven over concerten en feesten, zijn er in dit nieuwsbericht een aantal uitgelicht. :) Wellicht wisten veel Podiuminfo-bezoekers niet eens van de feestdag en besluiten ze door het lezen van dit bericht om ook iets leuks te gaan doen. Gezellig toch!

 0
Avatar hansjuvefan
di 10 mrt 2009 19:12

hansjuvefan Ze mogen St patricks day ook wel meer vieren in België. er is niets gezelliger dan een stevige pint te drinken bij echte Ierse folkmuziek, live dan wel teverstaan...

 0
Avatar Stve
di 10 mrt 2009 20:30

Stve Hossa, de pollonaise in Piecken dinsdag met groen bier.

 0
Avatar Nalu
di 10 mrt 2009 20:59

Nalu Guinness is toch altijd een pluspunt, bij elke gelegenheid? :D

 0
Avatar Herie
wo 11 mrt 2009 23:30

Herie denk toch dat het feest in Dublin wat groter wordt, vandaar dat ik daar zit volgende week dinsdag, animal collective de week daarop in Belfast.
Happy Days

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.