VERSLAG: Jennifer Evenhuis - 29/3 - Schiller Theater, Utrecht

VERSLAG:

Jennifer Evenhuis - 29/3 - Schiller Theater, Utrecht

Jennifer Evenhuis is na drie maanden weer terug in het rijksmonumentale Schiller Theater! Na het succes van de voorstelling ‘Hoe moeilijk kan het zijn?’ afgelopen december, staat de 41-jarige cabaretière vandaag simpelweg opnieuw met haar debuutprogramma in het historisch centrum van Utrecht. Het knusse theater streeft naar een breed repertoire van veelal kleinschalig en kwalitatief hoogwaardig theater en slaat ook vandaag weer de spijker op de kop.

Steef Schinkel, die samen met echtgenoot Hannie Schinkel-Keizer eigenaar is van het pittoreske theater, warmt het publiek nog even goed op en na het luiden van een belletje komt de blonde theatermaakster uit de coulisse. De voormalige Cameretten-finalist wordt ontvangen met een staande ovatie en het publiek speelt ook hierna nog een belangrijke rol tijdens de kleurrijke voorstelling. Het grootste doel van Jennifer is namelijk om vanavond hun leven een beetje soepeler te maken. Een aantal hilarische voorbeelden volgen uiteraard snel.

De Gelderlandse duizendpoot was eerder lid van het comediangezelschap Comedytrain en is mede-oprichtster van Comedy Kitchen, het uithangbord voor female comedy in Nederland, maar haar eerste avondvullende programma staat ver weg van stand-up comedy. Komische typetjes, spannende interacties en aanstekelijke liedjes, waarbij het publiek overigens niet terugdeinst om mee te zingen, staan centraal tijdens de voorstelling. Het publiek slikt het als zoete koek en er wordt talrijk gelachen om de herkenbare situaties.

Het werd in televisiekomedies als Bonkers! (SBS6) en Lesboos (Comedy Central) al duidelijk dat Jennifer over een gezond portie humor beschikt, en dat wordt ook vanavond weer onderstreept. Ze bewijst zich goed staande te kunnen houden in een vak dat door mannen wordt gedomineerd - en wanneer je haar eenmaal live hebt gezien, dan weet je precies waarom. En heb je haar debuutprogramma gemist? Niet getreurd; de comédienne heeft ook de eerste data van haar volgende solo-programma reeds uitgestippeld en staat binnenkort tweemaal geprogrammeerd op het Utrecht International Comedy Festival.

FOTOGRAFIE:

Jennifer Evenhuis foto Jennifer Evenhuis - 29/3 - Schiller Theater, Utrecht Jennifer Evenhuis foto Jennifer Evenhuis - 29/3 - Schiller Theater, Utrecht Jennifer Evenhuis foto Jennifer Evenhuis - 29/3 - Schiller Theater, Utrecht Jennifer Evenhuis foto Jennifer Evenhuis - 29/3 - Schiller Theater, Utrecht Jennifer Evenhuis foto Jennifer Evenhuis - 29/3 - Schiller Theater, Utrecht Jennifer Evenhuis foto Jennifer Evenhuis - 29/3 - Schiller Theater, Utrecht
 
 
festival logo

MAZ JOBRANI - 6/5 - MEERVAARTDe succesvolle Iraans-Amerikaanse stand-up comedian was na 3 jaar opnieuw in...

festival logo

ST. PATRICK'S DAY ENGLISH COMEDY NIGHT - 17/3 -... St. Patrick's Day werd in Hofman Café te Utrecht gevierd met Ierse comedians...