VERSLAG: Jennifer Evenhuis - 14/2 - Schiller Theater, Utrecht

VERSLAG: Marcel Kamphuis  

Jennifer Evenhuis - 14/2 - Schiller Theater, Utrecht

Op Valentijnsdag pakt het rijksmonumentale Schiller Theater in Utrecht uit met een extra liefdevolle voorstelling, extra lekkere wijn en nog meer grappige grappen. Nog voordat Jennifer Evenhuis het podium betreedt neemt de organisatie uitgebreid de tijd om zelf een Valentijn boeket uit te delen aan hun geliefden en krijgt een willekeurige bezoeker een gratis fles wijn om met zijn vriendin op te drinken.

Met de programmateksten, uitgeschreven grappen en verhalenlijnen uitgeprint en uitgestald op de vloer van het podium is het duidelijk dat we te maken hebben met een try-out. ‘Het is vooral ook een try-out of ik met deze geluidstechnicus wil gaan samenwerken’, grapt Jennifer wanneer hij regelmatig de fout in gaat. ‘Ik denk niet dat je na vanavond nog je factuur mag sturen’, reageert ze met een knipoog wanneer hij weer een fout maakt.

Mensen die vaak naar het theater gaan, steunen vaak goede doelen, maar helpen bijna nooit met verhuizen. Dat is één van de weetjes die je vandaag te horen krijgt tijdens GUL. Maar of het publiek echt zo vrijgevig is wordt vandaag getest met een collectebus, zonder dat het publiek weet waar het geld naar toe gaat. Achteraf krijgt het publiek nog de tip om altijd naar een identiteitsbewijs te vragen en te vragen waar het naar gaat. Zo is er een groot verschil tussen ‘Het Kankerfonds’ en ‘Een Kankerfonds’, aldus Jennifer.

Jennifer speelde bij Comedytrain en stond in de finales van de Culture Comedy Award en cabaretfestival Cameretten. Maar naast al deze ervaring in de stand-upwereld heeft ze met GUL opnieuw een veelzijdig cabaretprogramma afgeleverd. Waarin het gaat van typetjes tot liedjes, maar ze vooral heel erg dichtbij zichzelf blijft. Na een prachtige voorstelling en een bemoedigend eindlied, die de hele zaal uit volle borst meezingt, gaat iedereen met een grote glimlach weer naar huis.

FOTOGRAFIE: Nikki Smits  

Jennifer Evenhuis foto Jennifer Evenhuis - 14/2 - Schiller Theater, Utrecht Jennifer Evenhuis foto Jennifer Evenhuis - 14/2 - Schiller Theater, Utrecht Jennifer Evenhuis foto Jennifer Evenhuis - 14/2 - Schiller Theater, Utrecht Jennifer Evenhuis foto Jennifer Evenhuis - 14/2 - Schiller Theater, Utrecht Jennifer Evenhuis foto Jennifer Evenhuis - 14/2 - Schiller Theater, Utrecht
 
 
festival logo

JIM JEFFERIES - 14/01 - HEINEKEN MUSIC HALLDe rauwe Australiër Jim Jefferies stond op 14 en 15 januari 2016 voor het...

festival logo

JANDINO ASPORAAT - 7/6 - AHOY Met een fantastisch aantal van meer dan 100.000 theaterbezoekers voor zijn...