Cameretten Festival winnaars bekend gemaakt

Cameretten news_groot
Cameretten Festival winnaars bekend gemaakt
Door Cartman91 op 28 november 2016 - 13:09 Afgelopen weekend (26 november) was in de Nieuwe Luxor te Rotterdam de finale van het bekende Cameretten Festival. Dit was alweer de 51e editie van de jaarlijkse zoektocht naar nieuw cabarettalent.

Na lang overlegd te hebben, heeft de jury (onder leiding van Nico Baars) de felbegeerde Juryprijs toegekend aan Pieter Verelst.

De jury over Pieter:
"Met zijn spannende opkomst grijpt Pieter Verelst je direct bij de kladden. Om je een half uur lang niet meer los te laten. Hij vertelt geen verhalen, hij beeldt ze uit. Pieter zit lekker in zijn energie en maakt goed gebruik van zijn atletische lichaam. Soms blaast hij zichzelf op, soms maakt hij zich juist heel klein. Dat geeft zijn voorstelling een prettige dynamiek, die naadloos aansluit op de grillige inhoud."

Dit was niet de enige prijs die uitgereikt werd. Want ook de mening van het publiek doet ertoe. Zo ging de Publieksprijs naar Alex Ploeg.

"Veel van zijn verhalen zijn hilarisch. Sommige herken je direct. Iedereen voelt zich weleens ongemakkelijk tijdens gesprekjes met de kapper. Andere verhalen getuigen juist van een prettig gestoord brein. Naast een goede comedian is Alex ook een uitstekende gitarist. Dat laat hij horen tijdens een hilarisch nummer over de 'Koning van de aanleunwoning' en in het slotlied, dat een stuk serieuzer is en waarin hij vraagt om hoop en bijval." Aldus de jury over Alex Ploeg.

Daarnaast mocht de jury ook een Persoonlijkheidsprijs uitreiken aan een van de (negen) halve-finalisten. Tim Teunissen is degene die met deze prijs er vandoor ging.

De jury vertelt over Tim:
"De jury ziet dat Tim een geschoold acteur is en dat hij goed heeft nagedacht over de opbouw van zijn optreden. Helaas missen de personages in de uitwerking soms diepte en contrast ten opzichte van elkaar. We vermoeden dat dit deels te wijten is aan de genoemde technische problemen. Toch complimenteert de jury Tim met zijn improvisatievermogen en willen we benadrukken dat zijn talent niet onopgemerkt is gebleven. Zijn personages bezitten stuk voor stuk een prettige tragiek, die er onder gunstigere omstandigheden waarschijnlijk beter uit was gekomen."

Behalve Alex Ploeg en Pieter Verelst stond ook Victor Luis van Es in de finale. Laatstgenoemde is de enige finalist die met lege handen naar huis ging. Wij zeggen maar: meedoen is belangrijker dan een goeie grap maken!

Wel komt er vanaf begin december t/m eind mei een finalisten-tour langs alle bekende theaters van Nederland. Op de website van Cameretten staat een overzicht met speeldata.Kuip

NAJIB AMHALI EN JANDINO ASPORAAT NAAR DE KUIP IN...De cabaretiers Najib Amhali en Jandino Asporaat treden samen op in de...

Lama's

DERDE SHOW ZIGGO DOME VOOR DE LAMA'S Meer goed nieuws voor fans van improvisatiehelden De Lama's . De groep heeft...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.