Nominaties voor de Cabaretprijzen 2017 bekend (o.a. Claudia de Breij en Ronald Snijders)

Ronald Snijders
Nominaties voor de Cabaretprijzen 2017 bekend (o.a. Claudia de Breij en Ronald Snijders)
Door ThomasS op 15 juni 2017 - 15:40 De VSCD-Cabaretjury heeft de nominaties voor de Cabaretprijzen 2017 bekendgemaakt: vijf voorstellingen zijn genomineerd voor de Poelifinario en drie voor de Neerlands Hoop. De Poelifinario wordt uitgereikt aan de theatermaker(s) met het meest indrukwekkende programma van het afgelopen seizoen. De Neerlands Hoop is voor de meest belovende theatermaker(s) met het grootste toekomstperspectief.

Genomineerd voor de Poelifinario
Genomineerd voor een Poelifinario 2017 zijn Claudia de Breij met de Oudejaarsconference 2016, Theo Maassen met VANKWAADTOTERGER, Ronald Snijders met WELKE SHOW, Vrijdag en Sandifort met Vrijdag vs. Sandifort en Sanne Wallis de Vries met Gut.

Genomineerd voor de Neerlands Hoop
Genomineerd voor de Neerlands Hoop 2017 zijn Jan Beuving met zijn voorstelling Raaklijn, Patrick Laureij met zijn voorstelling Dekking Hoog en Patrick Nederkoorn met zijn voorstelling Het komt nu wel heel dichtbij.

De jury
De VSCD-Cabaretjury 2017 bestaat uit voorzitter Jan Gras (directeur Agora Theater & Congrescentrum), Eveline Mol (programmeur, artistiek leider Cameretten), Joris Henquet (journalist), Katja Brenninkmeijer (programmeur De Meerse), Ruud Kuper (oud-directeur Rijswijkse Schouwburg) en Esther Hammink (directeur Theaterhotel Almelo).

De prijzen
De Poelifinario en Neerlands Hoop zijn in 2003 door de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) in het leven geroepen. Podiumkunstenaars dragen krachtig bij aan het kunstklimaat en zijn het hart van theaters en concertgebouwen. Hun prestaties verdienen bijzondere aandacht en een zo compleet mogelijk publiek. Daarom eren de podia, verenigd in de VSCD, en partners uit de sector elk jaar de podiumkunstenaars door het uitreiken van prijzen in verschillende genres voor de indrukwekkendste podiumprestaties.

De prijsuitreiking
De Cabaretprijzen worden op maandagavond 2 oktober in Den Haag uitgereikt op cabaretpodium Diligentia. De samenwerkende theaters Diligentia & PePijn maken zich sterk voor de groei en ontwikkeling van cabaret.festivalinfonieuwlogo

VUL ONZE ENQUÊTE IN EN MAAK KANS OP 30 DRANKMUNTJES...We zijn op Festivalinfo altijd druk bezig om onze sites nog beter te maken....

amsterdamarenanews.gif1

COMEDY IN DE ARENA GEANNULEERD VANWEGE TEGENVALLENDE... Grappenmakers Eric van Sauers, Howard Komproe, Mike Boddé en Sanne Wallis...

REACTIES

geen avatar
ma 19 jun 2017 12:22

eatsleeprave.. Jan Beuving en Ronald Snijders zo verdiend, geweldige shows. beide!

 -1

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.