Ook in Nederland verbod voor grote concerten en festivals tot 1 september

Regen regenbui onweer slecht weer Lowlands
Ook in Nederland verbod voor grote concerten en festivals tot 1 september
Door RobZ op 21 april 2020 - 18:40 De persconferentie waarin de maatregelen daadwerkelijk worden uitgesproken begint om 19:00 uur, maar diverse bronnen bevestigen al wat er zodirect wordt bekend gemaakt. Om de verdere verspreiding van het corona-virus te voorkomen worden alle vergunningsplichtige concerten en festivals tot en met 1 september verboden. Het verbod op dit soort grote evenementen was aanvankelijk tot 1 juni van kracht.

Dit betekent de facto een streep door de festivalzomer in Nederland. Festivals als Pinkpop, Best Kept Secret, Down the Rabbit Hole, WOO HAH!, North Sea Jazz, Zwarte Cross en Lowlands kunnen dit jaar allemaal geen doorgang krijgen.

Eerder werd al bekend dat alle grote concerten en festivals in België en Duitsland niet door mochten gaan tot 1 september. Er werd al lang uitgekeken naar deze persconferentie. De Nederlandse concert- en festivalwereld wilde graag duidelijkheid of ze toestemming kregen hun concerten en festivals te organiseren.

Kopers van kaarten voor de nu afgelaste festivals en concerten kunnen gebruik maken van de eerder aangekondigde voucher-regeling. Je kan dan een tegoedbon krijgen die te gebruiken is bij een concert of festival van dezelfde organisator. Voor vele organisatoren zal het namelijk lastig worden alle ticketgelden op te hoesten. Je kunt er ook voor kiezen je kaartje om te zetten in een donatie, of je geld terugvragen.

Hier kan je vanaf 19:00 uur de persconferentie meekijken via de NOS.nl.Zwarte Cross sfeer6

CONCERTZALEN VANAF 1 JUNI OPEN VOOR MAXIMAAL 30...Gisteravond gaven premier Rutte en minister de Jonge een persconferentie...

John Cleese

JOHN CLEESE VERPLAATST ZIJN TOUR NAAR SEPTEMBER 2021 De Britse komiek John Cleese , voornamelijk bekend van de Monty Python...

REACTIES

Avatar skabuoy
di 21 apr 2020 21:55

skabuoy 1 september. Iets langer dan ik een paar weken geleden vermoedde, maar op zich niets onverwachts.

 -1
geen avatar
wo 22 apr 2020 07:45

zwelgjebeest Lastige tijd nu om aan te geven wanneer zo'n grote evenementen wel weer kunnen. Afwachten maar :-(

 -1
Avatar deHertog
wo 22 apr 2020 12:27

deHertog
Je kunt er ook voor kiezen je kaartje om te zetten in een donatie


Doen mensen dit serieus?

 -1
geen avatar
wo 22 apr 2020 13:02

Diebythesword Ik vraag me toch af hoe clubshows eruit gaan zien, als ze uitverkocht zijn b.v. Of zelfs als ze niet uitverkocht zijn. Ik sta achter al deze maatregelen, maar een mondkapje op vind ik te ver gaan, en ik denk ook niet dat die helpen. Behalve op de juiste plaats, in de zorg.

 -1
Avatar deHertog
wo 22 apr 2020 13:11

deHertog Diebythesword schreef:
Ik vraag me toch af hoe clubshows eruit gaan zien, als ze uitverkocht zijn b.v. Of zelfs als ze niet uitverkocht zijn. Ik sta achter al deze maatregelen, maar een mondkapje op vind ik te ver gaan, en ik denk ook niet dat die helpen. Behalve op de juiste plaats, in de zorg.


Niet om zuurpruimerig of sceptisch te klinken, maar we moeten denk ik rekening houden met het antwoord op deze vraag: Niet. tot er een vaccin komt.

 -1
Avatar skabuoy
do 23 apr 2020 00:05

skabuoy deHertog schreef:

Je kunt er ook voor kiezen je kaartje om te zetten in een donatie


deHertog schreef:Doen mensen dit serieus?
Het zal geen gemeengoed zijn, maar ik kan me goed voorstellen dat het sporadisch voor zal komen. Het zal liggen aan hoe duur de kaartjes waren, en hoe hard de kaartjeshouders het geld nodig hebben.

Volgens mij heb ik hier een tijdje terug een reactie bij een nieuwsberichtje gelezen, waarin de plaatser zich-/haarzelf iets vergelijkbaars kon zien doen.

Voor mezelf, ik zal voor de voucher gaan, als het concert zelf niet op een later moment door kan/zal gaan. MOCHT het dan zo zijn dat die voucher uiteindelijk verloopt zonder dat ik er gebruik van heb gemaakt.......

 0
Avatar skabuoy
do 23 apr 2020 00:07

skabuoy Hm... De quote is een beetje verkeerd gelopen. Excuses aan de Hertog voor het in de mond leggen van uitspraken. ;-)

 0
geen avatar
do 23 apr 2020 04:06

Diebythesword Alles waar ik in juni in Haarlem, Essen (Dld) en Brussel kaarten voor heb (OM en Elder) gaat vooralsnog gewoon door, of de bands moeten niet komen. Er is in alle drie de landen niets gezegd over clubshows eigenlijk, behalve tot aan eind mei. Lijkt mij ook sterk dat men dan juni de draad weer oppakt, maar vraag mezelf ook af of ik wel wil.

 -1
geen avatar
do 23 apr 2020 08:00

Covenant Kan me best voorstellen dat mensen (ikzelf) bij kleine zalen en lokale festivals er voor kiest het ticket, of een deel daarvan, te doneren. Als dat een organisatie in stand houdt die bij jou in de buurt dingen organiseert waar je blij van wordt en waarvan je hoopt dat het blijft bestaan. Ik zie mijzelf niet snel de Ziggodome sponsoren.

 1
Avatar metalupyourass
do 23 apr 2020 09:03

metalupyourass Diebythesword schreef:
Alles waar ik in juni in Haarlem, Essen (Dld) en Brussel kaarten voor heb (OM en Elder) gaat vooralsnog gewoon door, of de bands moeten niet komen. Er is in alle drie de landen niets gezegd over clubshows eigenlijk, behalve tot aan eind mei. Lijkt mij ook sterk dat men dan juni de draad weer oppakt, maar vraag mezelf ook af of ik wel wil.

Welke zaal in Brussel als ik dat vragen mag?

 0
geen avatar
do 23 apr 2020 09:26

Diebythesword Botanique. Die beweren vanaf begin juni (2020) weer verder te gaan met club shows.

 -1
Avatar metalupyourass
do 23 apr 2020 09:47

metalupyourass Ah ja, inderdaad. Ook AB heeft voorlopig de aankondiging tot 3 mei te moeten sluiten.
Maar eigenlijk kan je er wel vanuit gaan dat het niet zal mogen doorgaan aangezien er momenteel nog geen sprake is van de Horeca weer te openen, concerten, hoe klein ook, is pas een stap daarna.

 1
Avatar skabuoy
do 23 apr 2020 22:04

skabuoy Diebythesword schreef:
Er is in alle drie de landen niets gezegd over clubshows eigenlijk.

Er staat in dit nieuwsartikel toch duidelijk "alle vergunningsplichtige concerten en festivals".

 0
geen avatar
za 25 apr 2020 02:32

eatsleeprave.. Diebythesword schreef:
Alles waar ik in juni in Haarlem, Essen (Dld) en Brussel kaarten voor heb (OM en Elder) gaat vooralsnog gewoon door, of de bands moeten niet komen. Er is in alle drie de landen niets gezegd over clubshows eigenlijk, behalve tot aan eind mei. Lijkt mij ook sterk dat men dan juni de draad weer oppakt, maar vraag mezelf ook af of ik wel wil.
Evenementen zijn natuurlijk ook de poppodia slimmerd!

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.