Concertzalen vanaf 1 juni open voor maximaal 30 bezoekers

Hedon publiek
Concertzalen vanaf 1 juni open voor maximaal 30 bezoekers
Door RobZ op 07 mei 2020 - 13:08 Gisteravond gaven premier Rutte en minister de Jonge een persconferentie waarin de versoepeling van een aantal maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen werd aangekondigd. Ook de regels voor poppodia en theaters worden wat versoepeld.

Bioscopen, concertzalen en theaters mogen namelijk vanaf 1 juni open. Er moet wel gegarandeerd zijn dat bezoekers 1,5 meter afstand kunnen houden. Verder geldt er een maximum van 30 bezoekers per 'voorstelling'. Als de verspreiding van het coronavirus niet groter wordt, dan wordt deze limiet vanaf 1 juli verhoogd naar 100 bezoekers. De maximale capaciteit van een podium is inclusief personeel en optredende artiest, dus in de praktijk zullen er een stuk minder dan 30 personen bij een voorstelling aanwezig kunnen zijn. Het zal dus nog steeds moeilijk zijn voor de verschillende podia en theaters om evenementen te organiseren. Maar goed! Het begin is er.

Grotere concerten, festivals en voorstellingen blijven in ieder geval tot en met 1 september verboden. Wel geeft de overheid aan dat er vrijstellingen gegeven kunnen worden voor bijvoorbeeld voetbalwedstrijden of evenementen die bijvoorbeeld alleen jonge bezoekers trekken. De Afas Live heeft bij 3voor12 bijvoorbeeld een plan geopperd om open te gaan met een maximaal 500 bezoekers.
Sfeer Sziget natuur4

PAS WEER FESTIVALS EN GROTE CONCERTEN ALS ER VACCIN...Massale evenementen (met een landelijke uitstraling) zijn pas weer mogelijk...

regennieuws14

OOK IN NEDERLAND VERBOD VOOR GROTE CONCERTEN EN... De persconferentie waarin de maatregelen daadwerkelijk worden uitgesproken...

REACTIES

Avatar skabuoy
do 07 mei 2020 18:17

skabuoy Dat is dus grofweg een verhouding van 1 persoon personeel/artiest op 1 bezoeker. Ik vraag me af hoe ze dat financieel voor ogen hebben. Willen ze quite spelen moet dat zich toch uiten in de kaartkosten, lijkt me.

 -1
Avatar metalupyourass
do 07 mei 2020 19:23

metalupyourass "Bioscopen, concertzalen en theaters mogen namelijk vanaf 1 juni open. Er moet wel gegarandeerd zijn dat bezoekers 1,5 meter afstand kunnen houden. Verder geldt er een maximum van 30 bezoekers per 'voorstelling'. "

Grapjassen die zoiets verzinnen zekers?

 1
Avatar skabuoy
do 07 mei 2020 22:42

skabuoy Mensen die nog nooit een concert hebben bezocht, en alleen een bioscoop van binnen hebben gezien op televisie?

 -1
geen avatar
vr 08 mei 2020 06:44

Diebythesword Buitenlandse artiest (als die al nog komen) kost al gauw enige tienduizenden euro. Baromzet met 30 is pakembeet misschien 500 euro? Zelfs met vrijwilig personeel (die ook nog eens voor 100 euro opdrinken). Klinkt niet helemaal rendabel.

 -1
geen avatar
vr 08 mei 2020 06:47

Diebythesword En niemand huurt een toerbus(je) als je in NL voor 30 man mag spelen, in BE nog helemaal niet, in Dld voor alleen mondkapjes publiek. Gaat niet gebeuren.

 0
Avatar QuintMidas
vr 08 mei 2020 13:32

QuintMidas Dat wordt dan "genieten" van singersongwriters die op de fiets komen... ;-)

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.