Pas weer festivals en grote concerten als er vaccin tegen corona is

Sfeer Vierdaagsefeesten
Pas weer festivals en grote concerten als er vaccin tegen corona is
Door RobZ op 07 mei 2020 - 13:36 Massale evenementen (met een landelijke uitstraling) zijn pas weer mogelijk als er een vaccin tegen het corona-virus is. Dat staat in een brief van het kabinet aan de kamer, waarin de op 6 mei gepresenteerde versoepelingen van de coronamaatregelen wordt toegelicht.

Bij de presentatie van gisteren (zie hier meer informatie) werd al gezegd dat er over de evenementen nog een besluit genomen moest worden, en dat dit voor 1 september zal gebeuren. Minister De Jonge schrijft in zijn brief aan de Kamer dat hij op dit moment niet kan zeggen wanneer massale evenementen met een landelijke uitstraling weer mogelijk zijn. "We hopen natuurlijk dat er snel een vaccin is, maar een jaar of langer is reëel", meldt De Jonge aan de Kamer.

Dit betekent slecht nieuws voor de organisatoren van festivals en grotere concerten. Voorlopig is er nog geen zekerheid wanneer deze weer plaats kunnen gaan vinden. Het is dus te hopen dat er snel een vaccin tegen het coronavirus beschikbaar komt.Freek de Jonge

FREEK DE JONGE ZET AL ZIJN SHOWS GRATIS OP YOUTUBELiefhebbers van Freek de Jonge kunnen er flink voor gaan zitten. De...

Zwarte Cross sfeer6

CONCERTZALEN VANAF 1 JUNI OPEN VOOR MAXIMAAL 30... Gisteravond gaven premier Rutte en minister de Jonge een persconferentie...

REACTIES

geen avatar
za 09 mei 2020 07:34

Diebythesword Iron Maiden komt in 2021 in ieder geval niet terug op Graspop. Maar ze doen wel heel "sympathiek" een indoor concert in het Sportpaleis met aparte voorverkoop voor kaarten tot 100 euro per stuk. Het "we zullen proberen het grootste deel van de line up van het festival over te plaatsen naar 2021" falen begint dus al. Ik kan me zo voorstellen dat door deze briljante move van de band Graspop een hoop geld aan getourneerde kaarten gaat kosten.

 0
geen avatar
za 09 mei 2020 09:25

Diebythesword Staat op Podiuminfo, zie ik nu pas. Sorry daarvoor. Ik vrees alleen dat meer bands zich in 2021 gaan indekken met indoorconcerten ipv festivals.

 0
geen avatar
ma 11 mei 2020 04:32

eatsleeprave.. Echt belachelijk die uitspraak! Mensen stemmen er zelf voor. Ik zag een poll op de televaag, moest wat zoeken kom daar nooit, dat 70% die evenementen wel prima vind dat ze er nooit meer komen, leuk zulke medelanders. Man man, wat sta je dan egocentrisch in het leven zeg. Om een griep, met alle respect.

 -2
geen avatar
ma 11 mei 2020 04:32

eatsleeprave.. Indekken met het sportpaleis met 25.000 man...

 -2

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.