Nederlandse overheid schrapt maximaal aantal bezoekers bij indoor concerten (en festivals)

Corona virus
Nederlandse overheid schrapt maximaal aantal bezoekers bij indoor concerten (en festivals)
Door RobZ op 24 juni 2020 - 10:21 Vanavond spreekt premier Rutte Nederland weer toe over de voortgang van de strijd tegen het corona-virus. Zoals te doen gebruikelijk lekt er van te voren al veel over de inhoud van zijn mededelingen uit. Voor concert- en festivalliefhebbers heeft Rutte goed nieuws: zolang mensen anderhalve meter afstand kunnen houden, geldt er vanaf 1 juli geen maximumaantal bezoekers meer voor bijeenkomsten. Voorwaarde is wel dat deelnemers van wordt gevraagd of ze symptomen van covid-19 vertonen, de zogenoemde triage.

Voor bijeenkomsten zonder triage blijft wel een maximum gelden. Voor indoor gelegenheden maximaal 100 mensen en in de buitenlucht 250. Voor alle bijeenkomsten is reserveren verplicht. Op dit moment mogen er nog maximaal 30 bezoekers bij een concert aanwezig zijn. Het was de bedoeling deze limiet op 1 juli op te hogen naar 100, maar dit maximum wordt dus losgelaten zolang er maar 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Dit is vooral goed nieuws voor de grotere concertlocaties zoals Ziggo Dome, Afas Live en Carre. Vanaf 1 juli zullen zij dus niet maximaal 100 bezoekers mogen ontvangen, maar een stuk meer. Gisteren werd al bekend dat er in de Brabanthallen een theater wordt geopend met een capaciteit van 1000 bezoekers.

Met deze aangekondigde maatregelen wordt het in theorie ook weer mogelijk om een festival te organiseren. Maar voordat een gemeente een benodigde vergunning zal toewijzen, moet de organisator wel aantonen dat er aan alle corona-eisen wordt voldaan.

Bij voetbalwedstrijden is er vanaf 1 september ook weer publiek welkom. Ook hier moet de anderhalve meter in acht genomen worden en mogen er geen spreekkoren gehouden worden.



vliegtuignews

CABARETIER KASPER VAN KOOTEN GEEFT OPTREDEN IN...Cabaretier Kasper van Kooten vliegt woensdagochtend mee met een vlucht van...

Mainstage Den Bosch

MAINSTAGE BRABANTHALLEN EN THEATER AAN DE PARADE... Mainstage, het recent geopende podium in de Brabanthallen in Den Bosch, en...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.