Vanavond maar maximaal 30 personen publiek bij concerten en theatervoorstellingen in Amsterdam

Corona Sfeer
Vanavond maar maximaal 30 personen publiek bij concerten en theatervoorstellinge- n in...
Door RobZ op 29 september 2020 - 15:21 Gisteren kondigde de Nederlandse regering een aantal nieuwe maatregelen af om de verspreiding van corona tegen te gaan. Zo is het de bedoeling dat mensen weer gaan thuiswerken en mogen mensen thuis maximaal drie gasten ontvangen. In een ruimte mogen maximaal 30 mensen samen zijn. In de buitenlucht mogen dit 40 mensen zijn. Dit is natuurlijk een groot probleem voor organisatoren van concerten, theatervoorstellingen en festivals. Gelukkig werd er gecommuniceerd dat zalen van groot cultureel belang een uitzondering kunnen krijgen. Veiligheidsregio's mogen beslissen of een podium of theater meer dan de maximale 30 personen mag toelaten.

De Telegraaf laat weten dat Burgemeester van Amsterdam Femke Halsema ondanks dit achterdeurtje besloten heeft dat er vanavond in heel Amsterdam maar maximaal 30 personen mogen samenkomen. Dit geldt dus ook voor poppodia en theaters. Dit is een fixe tegenvaller want alle poppodia en theaters hebben flinke maatregelen genomen om overal 1,5 meter afstand te handhaven.

Halsema laat weten dat het wachten is op een gezamenlijke lijn voor ontheffingen op deze maatregelen. Maar tot deze lijn er is, mogen er in Amsterdam maximaal 30 man publiek toegelaten bij voorstellingen.

Update:
Poppodium Patronaat in Haarlem laat weten vooralsnog open te blijven. Ook van de poppodia in Utrecht en Den Haag komen positieve geluiden. De albumrelease-show van Lars and The Magic Mountain in Paradiso komt vanavond te vervallen.



Jimmy Carr

JIMMY CARR OP TOUR DOOR NEDERLAND IN 2021 LANGS O.A....De Britse comedian Jimmy Carr keert terug naar Nederland. In de afgelopen...

lil kleine

LIL KLEINE EN DANIËL ARENDS DOEN SHOWS IN SCALA... Rapper Lil Kleine en cabaretier Daniël Arends spelen in november en...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.