Nieuwe coronaregels: in ieder geval tot 28 oktober geen concerten met meer dan 30 man publiek

Corona Sfeer
Nieuwe coronaregels: in ieder geval tot 28 oktober geen concerten met meer dan 30 man...
Door RobZ op 13 oktober 2020 - 19:31 Het zat eraan te komen. De aantallen besmettingen met het coronavirus in Nederland lopen zo snel op dat de Nederlandse overheid gekozen heeft extra maatregelen te nemen. Vanaf woensdag 14 oktober 22:00 uur zijn groepen groter dan 30 personen indoor niet meer toegestaan. Op deze maatregel worden, in tegenstelling tot vorige keer, geen uitzonderingen gemaakt voor theaters, podia en andere culturele instellingen. Dit betekent dat alle Nederlandse podia, theaters en andersoortige zalen geen publiek groter dan 30 man meer mogen ontvangen. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor festivals. Alleen religieuze instellingen (kerken, moskeeën, tempels) hoeven zich niet aan deze nieuwe regels te houden. In de praktijk zal het erop neer komen dat de meeste podia en theaters de deuren moeten sluiten. Deze maatregelen gelden in ieder geval tot en met woensdag 28 oktober. Hierna wordt er geëvalueerd en worden de maatregelen mogelijk teruggedraaid.

Tot deze tijd moet ook alle horeca dicht blijven en zijn koopavonden uit den boze. Ook wordt een mondkapje in het openbare leven verplicht. Hier vind je een overzicht van alle nieuwe coronaregels.

De reacties van festivals, theaters en podia druppelen binnen. De 013 kondigt aan tot en met 11 november dicht te gaan. Het festival Left of the Dial dat op 16 en 17 oktober in Rotterdam gehouden had moeten worden, gaat niet door.
Corona virus

OOK IN BELGIË OPNIEUW STRENGERE CORONAREGELS:...De slechte coronacijfers dwingen de Belgische overheid extra maatregelen te...

Jimmy Carr

JIMMY CARR OP TOUR DOOR NEDERLAND IN 2021 LANGS O.A.... De Britse comedian Jimmy Carr keert terug naar Nederland. In de afgelopen...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.