Ook in België opnieuw strengere coronaregels: maximaal 200 man publiek bij een concert

Corona Virus
Ook in België opnieuw strengere coronaregels: maximaal 200 man publiek bij een concert
Door RobZ op 23 oktober 2020 - 11:34 De slechte coronacijfers dwingen de Belgische overheid extra maatregelen te nemen om de verspreiding van het virus te vertragen. Het Overlegcomité heeft besloten dat er strengere regels komen voor concerten, sport en onderwijs. Als Festivalinfo / Podiuminfo zijn we natuurlijk het meest geinteresseerd in de regels voor concerten en festivals.

Vanaf vandaag mogen er (in ieder geval tot 19 november) maximaal 200 personen publiek aanwezig zijn bij een concert of festival. Dit alleen als 1,5 meter afstand gehandhaafd kan worden en iedereen een mondkapje draagt. Verder is het niet meer mogelijk een consumptie te nuttigen bij een voorstelling of concert. Het Overlegcomité geeft aan dat het de ambitie is om na 19 november meer dan 200 personen publiek mogelijk te maken.

In Nederland zijn de regels voor organisatoren van culturele activiteiten nog een stuk strenger. Deze kunnen alleen doorgaan als er maximaal 30 personen aanwezig zijn.

Ook voor sport en onderwijs worden er in België strengere regels ingevoerd: alle amateurwedstrijden worden opgeschort en professionele sporten worden uitgevoerd zonder publiek. De jeugd onder 18 jaar mag wel blijven sporten. Ook blijven zwembaden open. Ook pretparken in België moeten dicht. Eerder was al aangekondigd dat alle cafes en restaurants in België vier weken dicht gaan.

Hier een overzicht van alle maatregelen die de Belgische overheid vanaf vandaag instelt.carre

KONINKLIJK THEATER CARRÉ VANAF KOMENDE 31 OKTOBER...Toen op 13 oktober bekend werd dat vanwege het coronavirus er maximaal 30...

Corona virus

NIEUWE CORONAREGELS: IN IEDER GEVAL TOT 28 OKTOBER... Het zat eraan te komen. De aantallen besmettingen met het coronavirus in...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.