Nederlands kabinet sluit podia, theaters, bioscopen, pretparken en zwembaden voor komende twee weken

Corona virus
Nederlands kabinet sluit podia, theaters, bioscopen, pretparken en zwembaden voor...
Door RobZ op 03 november 2020 - 17:43 Het NOS meldt dat het Nederlandse kabinet vanavond in de persconferentie aankondigt dat alle podia, theaters, musea, pretparken, dierentuinen en zwembaden de komende twee weken de deuren moeten sluiten. Verder roept het kabinet op om de komende maanden niet naar het buitenland te reizen. Premier Rutte en minister De Jonge geven om 19.00 uur een persconferentie over de nieuwe maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen.

Al deze nieuwe maatregelen gaan woensdag 4 november om 22:00 uur in. Ook buiten op straat gaan strengere regels gelden. De maximale groepsgrootte gaat van vier naar twee. Ook het aantal mensen dat aanwezig mag zijn bij een bruiloft of uitvaart gaat omlaag naar twintig en dertig.

De nieuwe maatregelen zijn een lekijke streep door de rekening van de podia en theaters die doorgingen met het organiseren van (zeer) kleinschalige voorstellingen. Zalen als TivoliVredenburg, Patronaat en Carre organiseerden culturele activiteiten voor maximaal dertig personen per voorstelling. Al deze concerten en voorstellingen kunnen de komende twee weken dus niet doorgaan.



Corona virus

KABINET BESLUIT VOLGENDE WEEK OVER PROEFTUINEN IN DE...Het gaat in Nederland langzaam de goede kant op met de corona...

Climate Comedy Night1

CLIMATE COMEDY NIGHT DIT JAAR GRATIS MET O.A.... De vierde editie van Climate Comedy Night komt eraan. Dit jaar komen de...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.