Kabinet besluit volgende week over proeftuinen in de evenementenbranche

Corona sfeer Carre
Kabinet besluit volgende week over proeftuinen in de evenementenbranche
Door RobZ op 10 november 2020 - 11:33 Het gaat in Nederland langzaam de goede kant op met de corona besmettingscijfers. Dit is mogelijk goed nieuws voor de podia en theaters die sinds 4 november noodgedwongen hun deuren twee weken moesten sluiten.

Het is volgens Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg de verwachting dat de maatregelen om zwembad, museum, theater, bioscoop, bordeel, pretpark en dierentuin te sluiten niet langer dan twee weken nodig zijn.

Voor verdere versoepelingen is het nog te vroeg volgens Kuipers. "Eerst moet het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) berekenen waar de cijfers naartoe gaan en wat de gevolgen van het intrekken van de maatregelen kunnen zijn". Dit betekent dat de beperkingen van 13 oktober voorlopig van kracht blijven. Toen besloot het kabinet dat er maximaal 30 personen binnen samen mogen komen en werd de horeca gesloten.

Volgens staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) neemt het kabinet volgende week een beslissing over het plan om concerten en voorstellingen te organiseren in zogenaamde proeftuinen. Dit zijn plekken waarin concrete oplossingen (vaak met technische innovaties) getest worden om op een veilige manier naar concerten en andersoortige evenementen te gaan.

"Wij zijn op zoek naar hoe je op een veilige manier wél iets kunt organiseren. Ik ben hoopvol gestemd dat de proeftuinen er komen. Dat is goed voor de ondernemers en ook voor de Nederlandse bevolking," zei Keijzer. Keijzer denkt aan het van tevoren testen van bezoekers of melders die aangeven als iemand te dicht op een ander persoon staat. Het Fieldlab, zoals het plan heet, wordt onderdeel van het sneltestprogramma van het ministerie van Volksgezondheid (VWS).

Ook de burgemeesters in de 25 veiligheidsregio's staan positief tegenover het plan.Cameretten news

CAMERETTEN BRENGT DIT JAAR HUMOR IN VORM VAN ONLINE...Om toch nog het Cameretten-gevoel te brengen dit jaar is er een online quiz...

Corona virus

NEDERLANDS KABINET SLUIT PODIA, THEATERS, BIOSCOPEN,... Het NOS meldt dat het Nederlandse kabinet vanavond in de persconferentie...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.