NPO krijgt budget om door corona afgelaste concerten en voorstellingen uit te zenden

NPO news_groot
NPO krijgt budget om door corona afgelaste concerten en voorstellingen uit te zenden
Door Cartman91 op 16 november 2020 - 15:37 De NPO krijgt van de overheid een grote zak geld om concerten en voorstellingen die door de coronacrisis niet door konden gaan uit te zenden op tv. Dit melden diverse media. Het budget is onderdeel van het tweede steunpakket voor de culturele sector. Het is de bedoeling dat op deze manier makers en het publiek alsnog bij elkaar worden gebracht. Het is nu nog onbekend hoe de zendtijd ingevuld wordt.

Het eerste steunpakket vanuit de overheid voor de culturele sector was voornamelijk bedoeld voor podia en theaters. Met deze tweede steunpakket worden de artiesten zelf ondersteund, die maandenlang werkloos (en dus zonder inkomsten) thuis zaten door de verplichte sluiting van podia en theaters.

Daarnaast krijgen ook theaterproducenten (die normaal geen subsidie krijgen) overheidssteun. Dit omdat alle theaterproducties niet uitgevoerd konden worden terwijl de producenten wel kosten (en dus verlies) draaiden. Hierbij moeten de producenten wel beloven dat ze nieuwe producties voor het volgende theaterseizoen produceren, om zo werkgelegenheid te creëren. In totaal is er voor artiesten en makers net geen 50 miljoen euro aan steun beschikbaar. 10 miljoen hiervan gaat naar de NPO om zendtijd te reserveren en de uitzendingen te realiseren. Voor theaterproducenten komt er 40 miljoen beschikbaar. Het Fonds Podiumkunsten gaat zorgen voor de verdeling van het geld.

Dit tweede steunpakket, dat eind augustus al beloofd werd, komt bovenop de algemene steunpakketten die de overheid heeft opgetuigd. Zo maakt de cultuursector al gebruik van de tegemoetkoming in de loonkosten van personeel.



youpnewss.gif

YOUP VAN 'T HEK PLEIT VOOR UITZONDERINGSPOSITIE...In deze tijden van corona is het voor artiesten nauwelijks belonend om voor...

Corona virus2

VNPF: EERDER TOEGANG TOT FESTIVAL OF CONCERT NA... De VNPF (Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals) ziet wel wat in een...

REACTIES

geen avatar
ma 16 nov 2020 23:04

eatsleeprave.. Zonde van het belastinggeld dit.

 -1

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.