Alliantie van Evenementenbouwers wil voor 1 februari duidelijkheid en garantiefonds voor doorgang evenementen

Sfeer festival
Alliantie van Evenementenbouwers wil voor 1 februari duidelijkheid en garantiefonds...
Door Cartman91 op 04 januari 2021 - 16:11 De Alliantie van Evenementenbouwers, organisatoren op het gebied van sport, cultuur, evenementen en entertainment, willen voor 1 februari duidelijkheid hebben van de Nederlandse overheid over wat wél kan en mag de komende maanden.

Afgelopen jaar sloeg de evenementenbranche al meermalen alarm met de campagnes #soundofsilence, #theshowmustgoon en #happynewyear waarmee aandacht wordt gevraagd van de overheid om deze sector niet dood te laten bloeden in tijden van corona.

Voor de komende periode wil de alliantie evenementen als het EK voetbal (met een aantal wedstrijden in de Johan Cruijff ArenA), diverse festivals, de Formule 1 in Zandvoort, de Moto-GP in Assen, de marathon van Rotterdam, het Eurovisie Songfestival in Ahoy Rotterdam en cabaret-, (jeugd)theater- en musicalvoorstellingen met publiek laten plaatsvinden.

Onlangs kreeg Fieldlab Evenementen toestemming voor praktijktesten die bij een zakelijk congres, theatervoorstelling en twee voetbalwedstrijden gaan plaatsvinden. Jolanda Jansen: "Daar zijn we blij mee. Aan de hand van onderzoeksresultaten kunnen de eerste stappen worden gezet naar de terugkeer van veilige en verantwoorde evenementen. Ook de introductie van sneltesten kan een grote rol spelen. We moeten uiterlijk 1 februari weten waar we aan toe zijn. Dan moeten we een 'go' hebben om te kunnen starten met voorbereidingen. Het organiseren van grootschalige evenementen vergt een lange voorbereidingstijd. We kunnen het ons niet veroorloven een tweede evenementenzomer te missen, want dan staat er straks een nog groter deel van de 100.000 mensen op straat en ligt een branche, die goed is voor 7,4 miljard omzet, compleet op zijn gat. Dan zijn niet alleen die mensen hun baan kwijt, maar de miljoenen bezoekers ook hun evenementen."

Er is echter wel een grote disclaimer: zonder toezeggingen en een garantiefonds (naar Duits model) vanuit de overheid vallen deze plannen in het water en zullen we het nog langer zonder evenementen moeten doen.
Lowlands sfeer

SUCCESVOL PROEFEVENEMENT IN BARCELONA; GEEN NIEUWE...In oktober werd bekend dat Barcelona een experiment ging doen met het...

GuidoWeijersnewss.jpg

FIELDLAB EVENEMENTEN KRIJGT TOESTEMMING VOOR... Fieldlab Evenementen heeft groen licht gekregen voor de organisatie van...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.