Succesvol proefevenement in Barcelona; geen nieuwe corona-besmettingen

Hedon publiek
Succesvol proefevenement in Barcelona; geen nieuwe corona-besmettingen
Door Cartman91 op 08 januari 2021 - 14:08 In oktober werd bekend dat Barcelona een experiment ging doen met het organiseren van een concert voor 1000 personen, dit concert werd in de Apolo zaal gehouden. Tijdens dit experiment hoefde je niet aan social distancing te doen, mocht je gewoon alcohol consumeren en was (mee)zingen en dansen gewoon toegestaan. Wél moest je bij de toegang een sneltest en een PCR-test ondergaan en als deze negatief bleken te zijn mocht je naar binnen. Verder waren ook mondkapjes verplicht en moest je ontsmettingsgel gebruiken.

Inmiddels zijn de resultaten van het experiment bekend gemaakt. Uit de resultaten blijkt dat geen enkele deelnemer van het experiment besmet is geraakt met het coronavirus! Dit biedt hoop voor toekomstige evenementen.

Van alle 1047 deelnemers gingen er 463 naar het concert, de rest was de controlegroep. Van de mensen die het concert hebben bijgewoond, was niemand besmet. In de controlegroep testten twee mensen positief, maar dit bleek direct uit beide testen. Dit experiment werd door het Spaanse festival Primavera Sound gefinancierd en uitgevoerd door de Fight AIDS and Infectious Diseases Foundation en een ziekenhuis in Barcelona.



Corona virus

LOCKDOWN VERLENGD; GEEN CONCERTEN EN FESTIVAL T/M 9...Het zat er aan te komen. Premier Rutte en minister de Jonge hebben geen goed...

Alliantie van Evenementenbouwers news

ALLIANTIE VAN EVENEMENTENBOUWERS WIL VOOR 1 FEBRUARI... De Alliantie van Evenementenbouwers , organisatoren op het gebied van sport,...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.