Lockdown verlengd; Geen concerten en festival t/m 9 februari; Proefevenementen gaan voorlopig ook niet door

Corona Virus
Lockdown verlengd; Geen concerten en festival t/m 9 februari; Proefevenementen gaan...
Door RobZ op 12 januari 2021 - 19:37 Het zat er aan te komen. Premier Rutte en minister de Jonge hebben geen goed nieuws voor Nederlandse concert- en festivalliefhebbers. Het aantal corona-besmettingen loopt niet hard genoeg terug en daarom kunnen de nu geldende maatregelen om de verspreiding van het virus te voorkomen niet versoepeld worden. De lockdown wordt twee weken verlengd en zal in ieder geval tot 2 februari gaan duren. Dit betekent dat er tot die tijd helemaal geen concerten en festivals mogelijk zijn.

Ook de aangekondigde test-evenementen kunnen voorlopig niet doorgaan. Het was de bedoeling dat er vanaf 22 januari geëxperimenteerd zou worden met congres, theatervoorstellingen en voetbalwedstrijden. De experimenten zijn opgezet door Fieldlab Evenementen, een samenwerkingsverband van bedrijven uit de evenementensector en de overheid.

Aanleiding voor het uitstel van deze test-evenementen is de ’huidige onzekerheid rondom de mutaties, de nog grote aantallen besmettingen op dit moment en situatie van lockdown’. Idee was om met het tonen van een recente negatieve testuitslag toegang te krijgen tot evenementen. Het Outbreak Management Team heeft aangegeven dat dit verantwoord is, maar De Jonge vindt het nog te vroeg voor de experimenten.

Riemer Rijpkema namens de Stuurgroep van Fieldlab Evenementen: “Dit is wel een
teleurstelling. We hebben nog steeds de overtuiging dat onze praktijkonderzoeken in een
veilige omgeving plaatsvinden, zelfs met de Britse variant die nu is opgedoken. Maar we
hebben er begrip voor dat men de impact van die variant nader wil onderzoeken. We weten
dat van dit uitstel geen afstel komt. De onderzoeken van Fieldlab zijn en blijven nodig voor
het perspectief van de gehele evenementenbranche.”

Hier staat een overzicht van de maatregelen die gelden t/m 9 februari.MECC Maastricht news

POP-UP PROJECT M-THEATER DEFINITIEF GESCHRAPT DOOR...Afgelopen augustus zouden Theater aan het Vrijthof en MECC, beiden gelegen in...

Lowlands sfeer

SUCCESVOL PROEFEVENEMENT IN BARCELONA; GEEN NIEUWE... In oktober werd bekend dat Barcelona een experiment ging doen met het...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.