Geen coronabesmettingen na testvoorstelling Guido Weijers in het Beatrix Theater

Guido Weijers
Geen coronabesmettingen na testvoorstelling Guido Weijers in het Beatrix Theater
Door Cartman91 op 01 maart 2021 - 16:15 Cabaretier Guido Weijers organiseerde samen met Fieldlab Evenementen een testvoorstelling om te kijken of een voorstelling met publiek mogelijk is zonder verspreiding van het coronavirus.

Voorafgaand aan de voorstelling moesten mensen een coronatest ondergaan, bij een negatieve uitslag waren deze mensen welkom bij de voorstelling. Vijf personen testte positief en mochten dus niet naar de voorstelling komen.

Tijdens de voorstelling hoefde mensen geen 1,5 meter afstand te houden en was er sprake van een aardig volle zaal. Er mocht dus voor het eerst in maanden meer dan 30 personen de show bijwonen.

Na afloop van de voorstelling heeft 80% van de bezoekers zich wederom op corona laten testen. Geen enkele van de geteste personen is positief getest. Dit kan dus een zeer succesvol experiment genoemd worden. Guido Weijers heeft inmiddels laten weten dat hij met dit resultaat nieuwe munitie heeft om in gesprek te gaan met het kabinet om meer mogelijk te maken voor de culturele sector.

Bron: Nu.nlSjaak Bral

SJAAK BRAL SPEELT THEATERSTUK TEGELIJK MET COLLEGA'S...Op 13 maart 2020 moesten bijna alle theaters in de hele wereld dicht. Bij dit...

goudseschouwburgnews

THIJS LINDHOUT KOMT MET DEEL 2 VAN DE 100%... Na het succes van de 100% Improvisatie Show komt Thijs Lindhout met deel 2...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.