Taskforce wil cultuursector in april al kleinschalig heropenen met sneltests

corona test
Taskforce wil cultuursector in april al kleinschalig heropenen met sneltests
Door RobZ op 23 maart 2021 - 22:35 Een opvallend bericht dat ongetwijfeld een reactie is op de corona persconferentie die de regering vanavond gaf. Een taskforce bestaande uit tal van culturele organisaties en belangenbehartigers (o.a. VSCD, VNPF, VvNO en de NVPI) wil in april al kleinschalige culturele proeven houden met behulp van sneltests. Hier is de aankondiging van dit initiatief te lezen.

Volgens de taskforce worden er in samenwerking met de ministeries van OCW en VWS en de Stichting Open Nederland op dit moment al op kleine schaal concerten, voorstellingen en andere culturele activiteiten voorbereid die bedoeld zijn om lessen te leren uit het gebruik van sneltesten in de culturele sector. Deze proeven zijn overigens geen onderdeel van de Fieldlab evenementen.

De pilots zijn verspreid over het gehele land en altijd in de buurt van speciaal hierop toegeruste snelteststraten. Voor de maand april zal in overleg met de Rijksoverheid, veiligheidsregio’s en lokale bestuurders een kalender gemaakt worden waarin de planning van pilots bij podia, musea en erfgoedlocaties is opgenomen. Er wordt een wetsvoorstel voorbereid om testbewijzen op grotere schaal in te kunnen zetten.

Volgens de taskforce staat de cultuursector klaar om bij te dragen aan de testlogistiek om op een veilige manier publiek te ontvangen om werk van kunstenaars en artiesten te tonen.festivalinfonieuwlogo3

FESTIVALINFO BESTAAT 20 JAAR EN TRAKTEERT!Hoewel de huidige situatie wat betreft corona weinig reden tot geeft tot...

Corona virus

LOCKDOWN OPNIEUW VERLENGD; GEEN CONCERTEN OF... Een nieuwe persconferentie, een nieuwe tegenvaller voor liefhebbers van...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.