Festivalinfo bestaat 20 jaar en trakteert!

Coldplay
Festivalinfo bestaat 20 jaar en trakteert!
Door RobZ op 24 maart 2021 - 15:25 Hoewel de huidige situatie wat betreft corona weinig reden tot geeft tot feest, willen we toch kort stilstaan bij een bijzonder jubileum. Het is deze week 20 jaar geleden dat Festivalinfo.nl gelanceerd werd. In 2001 begon de site als hobbyproject van twee Amsterdamse studenten die veel naar festivals gingen. Nooit hadden ze kunnen vermoeden dat de site uit zou groeien tot een enorme verzameling van festivals, concerten en artiesten die maandelijks bezocht wordt door honderdduizenden liefhebbers van livemuziek. Op Festivalinfo.nl en zustersites Podiuminfo.nl en Cabaretinfo.nl wordt er nu 20 jaar gewerkt om een compleet beeld te geven van wat er in Nederland en België op de festivals en in de podia en theaters gebeurt.

Dit heeft een schat aan informatie opgeleverd. De Festivalinfo sites bestaan momenteel uit informatie over meer dan 29.000 festivals, 130.000 artiesten en 290.000 concerten en cabaretvoorstellingen. Verder zijn er de afgelopen 20 jaar maar liefst 49.000 nieuwsberichten geschreven. Ook werden er 11.500 album-recensies gemaakt en meer dan 129.000 foto's van artiesten op het podium geschoten.

Vanzelfsprekend zijn we er trots op dat Festivalinfo zo'n grote site is geworden. Ook het feit dat inmiddels tal van partijen de informatie van Festivalinfo doorplaatsen en er zelfs een aantal wetenschappelijke onderzoeken zijn gedaan met de databases van Festivalinfo, vinden we fantastisch.

In de loop der jaren hebben vele tientallen mensen bij Festivalinfo gewerkt, stage gelopen of vrijwillig meegewerkt aan de sites. Dat Festivalinfo de twintig jaar gehaald heeft en uitgegroeid is tot zo'n grote site, komt vooral door deze mensen. Dank daarvoor! Ook willen we graag de adverteerders op de Festivalinfo sites bedanken. Door hun vertrouwen hebben de sites bestaansrecht en kan er positief naar de toekomst gekeken worden. En vanzelfsprekend danken we alle bezoekers van Festivalinfo, Podiuminfo en Cabaretinfo. Door de interesse, feedback, tips en missende agendapunten zijn de sites onnoemelijk veel beter geworden.

Hoewel wij leven voor live-muziek en het afgelopen jaar vanwege corona daarom geen pretje was, zijn wij vast van plan ook na de corona-crisis Nederland en België te blijven voorzien van goede informatie over festivals, concerten en cabaret! Op naar de volgende 20 jaar!

En ten slotte: wie jarig is trakteert! We verloten 20 Festivalinfo shirts onder de mensen die mailen naar [email protected]. Om kans te maken op zo'n old-school 'I dont do festivals, festivals do me' shirt, mail je ons je adres, gewenste maat en of je een mannen- of een vrouwenmodel wil.Coldplay foto door Arend Jan Hermsen voor PodiuminfoAFAS Live

DÉFANO HOLWIJN KOMT MET CLUB AVONDKLOK XXL SHOW IN...Défano Holwijn geeft dit najaar een Club Avondklok XXL show in de AFAS Live...

Corona virus

TASKFORCE WIL CULTUURSECTOR IN APRIL AL KLEINSCHALIG... Een opvallend bericht dat ongetwijfeld een reactie is op de corona...

REACTIES

Avatar Stefdel
do 25 mrt 2021 15:55

Stefdel gefeliciteerd met deze mooie verjaardag! Keep up the good work and hopefully soon back to live gigs & festivals!!

 0
geen avatar
vr 26 mrt 2021 20:49

Päul Van harte gefeliciteerd met het jubileum! En dank voor al het goede werk. Dankzij jullie heb ik veel optredens gezien die me anders zouden zijn ontgaan. Op naar de 40!

 0
Avatar QuintMidas
ma 29 mrt 2021 08:49

QuintMidas Van harte gefeliciteerd! Keep up the good work!

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.