Vanaf 30 juni mogen alle festivals en concerten weer plaatsvinden op voorwaarde van toegangstest

Corona check Ziggo Dome Fieldlabs
Vanaf 30 juni mogen alle festivals en concerten weer plaatsvinden op voorwaarde van...
Door RobZ op 11 juni 2021 - 15:55 Goed en belangrijk nieuws voor ons concert- en festivalliefhebbers. Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) heeft vandaag laten weten dat alle concerten en festivals vanaf 30 juni weer plaats kunnen vinden met 100% capaciteit. Bezoekers hoeven dan dus geen 1,5 meter afstand te houden. Wel is een vaccinatiebewijs of negatieve coronatest van maximaal 40 uur oud nodig om toegang tot het evenement te krijgen. Deze regels gelden alleen voor evenementen waarvoor een toegangsbewijs nodig is. Er geldt een maximum van 25.000 bezoekers per dag.

Meerdaagse evenementen met overnachting(en) zijn vanaf 30 juli ook weer mogelijk. Hiervoor moeten de besmettingscijfers nog wel verder dalen en moet de vaccinatie-campagne doorgaan. Het RIVM adviseert wel om bij meerdaagse evenementen niet alleen vooraf maar ook tussentijds te testen. Het kabinet is met de sector in gesprek over een mogelijke praktische invulling hiervan.

Om deze maatregelen in te passen, wordt de zogenaamde routekaart aangepast. Keizer laat weten "Het is geweldig nieuws dat evenementen zoals festivals en concerten dankzij het harde werk van Fieldlab Evenementen snel weer mogelijk worden. De inzichten die de Fieldlab organisatie heeft opgedaan gebruiken we nu om de Routekaart aan te passen. Ben je gevaccineerd, negatief getest of hersteld van corona, dan kun je weer naar een festival of concert zoals vroeger."



Dolf Jansen1

DOLF JANSEN, GALLOWSTREET, ERIK VAN MUISWINKEL EN...In het eerste weekend van juli open het Vondelpark Openluchttheater weer...

YoupvantHeknieuws

YOUP VAN ‘T HEK NEEMT AFSCHEID: LAATSTE VOORSTELLING... Youp van ‘t Hek gaat stoppen maar voor het zover is neemt hij nog ruim de...

REACTIES

Avatar skabuoy
vr 11 jun 2021 23:47

skabuoy Beter. Ik heb mijn prik al binnen, dus kom maar op met juli... :)

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.