Geen versoepelingen van corona-maatregelen voor cultuursector en horeca; tot 25 januari blijft alles dicht

Corona check Ziggo Dome Fieldlabs
Geen versoepelingen van corona-maatregelen voor cultuursector en horeca; tot 25 januari...
Door RobZ op 14 januari 2022 - 21:45 Vanavond hing heel Nederland weer aan de lippen van premier Mark Rutte en minister Kuipers. In een persconferentie maakten zij bekend dat niet-essentiële winkels, kappers, sportfaciliteiten en het hoger onderwijs onder voorwaarden weer open mogen, maar dat de horeca en de cultuursector nog dicht moet blijven. Dit tenminste tot en met 25 januari. Dan kijkt het kabinet opnieuw naar de mogelijkheid om restaurants, cafés, bioscopen, musea en theaters te openen. Er kan dus een streep door alle concerten, festivals en theatervoorstellingen tot die tijd.

Vanzelfsprekend reageren woordvoerders van de horeca en cultuursector teleurgesteld. Ze vinden het niet uit te leggen dat andere sectoren wel (onder voorwaarden) open mogen en podia, theaters, restaurants, cafes en musea niet.

We schreven eerder al over een aantal aangekondigde protestacties. Zo gaan cafe's en restaurants zaterdag in Limburg gewoon open en organiseren Sanne Wallis de Vries en Diederik Ebbinge woensdag een landelijke actie waarin door het hele land theaters voor een dag worden omgebouwd tot kapsalon en zo toch open kunnen. Ze noemen de actie de nationale kapsalondag. Via deze instagram blijf je op de hoogte.



De Kleine Komedie news

KAPSALONTHEATER-PROTEST VAN WOENSDAG KRIJGT VORM;...Afgelopen vrijdag vertelden we je al over de ludieke actie van...

Theater doek gordijn

CULTUURSECTOR LIJKT (EINDELIJK) IN PROTEST TE KOMEN... Het zal je niet ontgaan zijn dat er vanavond om 19:00 weer een nieuwe...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.