Meer versoepelingen volgende week: clubs open, theaters voller

Corona check Ziggo Dome Fieldlabs
Meer versoepelingen volgende week: clubs open, theaters voller
Door melissavkoldam op 08 februari 2022 - 10:36 Volgende week gaat het kabinet het corona-beleid flink versoepelen. Dat hebben Haagse bronnen gemeld aan nieuwsuur. Het kabinet heeft namelijk een optimistisch beeld over de ontwikkelingen rondom het virus. De besmettingen zullen nog iets oplopen, maar "er is geen indicatie dat de coronacijfers tot probleemsituaties gaan leiden, zeker niet meer op de IC's", laat politiek verslaggever Arjan Noordlander weten.

Dat er versoepelingen aan zitten te komen betekent volgens Noorlander nog niet dat het land helemaal weer open gaat. "Je kan denken aan vollere voetbalstadions en theaters en toch de nachthoreca weer open. Maar daar komt nog een OMT-advies over."

Grote vraag blijft ook of het coranatoegangsbewijs met de welbekende QR-code zal gaan blijven. De petitie van oud-staatssecretaris Mona Keijzer voor het afschaffen van het toegangsbewijs is al meer dan 700.000 keer ondertekend. Maar volgens Noorlander komt de afschaffing er nog niet aan. "In de horeca voorlopig nog wel even je QR-code laten zien, maar dat het wel drukker kan worden en dat er geen anderhalve meter afstand moet worden gehouden."

De langetermijnvisie, die het kabintet beloofd heeft, is nog niet helemaal rond. Wel wordt er hier en daar in de wandelgangen al over gesproken. "Ze willen van de hele crisistoestand af. Niet meer de tenten waarin je je laat testen of vaccineren. Terug naar een normale situatie waar corona een normale griep is, maar wel met een organisatie die in kan grijpen als het nodig is."

Aankomende dinsdag is er weer een persconferentie. Het is nog even spannend of premier Rutte er zelf bij zal zijn, hij heeft dinsdag ook een debat in de eerste kamer, waardoor het kan zijn dat minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers het in zijn eentje doet.Louis C.K.1

LOUIS C.K. IN JUNI TWEEMAAL IN CARRÉZesmaal won Louis C.K. een Emmy Award, negen stand-up specials bracht hij...

Maz Jobrani

MAZ JOBRANI IN SEPTEMBER NAAR LA MADELEINE EN DE... De Amerikaanse comedian met Iraanse roots Maz Jobrani keert terug naar...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.