Concertzalen België vanaf 18 februari weer voor ten minste 70% vol

Corona sfeer Carre
Concertzalen België vanaf 18 februari weer voor ten minste 70% vol
Door RobZ op 14 februari 2022 - 18:23 Goed nieuws uit België. Diverse bronnen melden dat het Overlegcomité, dat in België over de corona-maatregelen beslist, vanaf volgende week vrijdag overschakelt op code oranje. Dit betekent dat een tal van corona-maatregelen verdwijnen. Zo gelden er geen sluitingsuren meer voor de horeca en kunnen zelfs discotheken open en tot 70% gevuld worden. Met door CO2-meters bewezen goede ventilatie kan een zaal zelfs tot 100% capaciteit gevuld worden. Ook de verplichte mondkapjes zijn vanaf 18 februari passe in België. Wel moet bij toegang tot de HoReCa de coronapas nog getoond worden. Concerten en festivals met zitplaatsen mogen bij code oranje tot 80% gevuld worden.

Dit is natuurlijk uitstekend nieuws voor de Belgische poppodia en festivals. Premier Alexander De Croo bedankte tijdens de persconferentie alle Belgen voor hun inspanningen. “We zullen een veel luchtigere lente meemaken, maar het zou fout zijn om te denken dat het virus uitgeroeid is. Zeer veel zal afhangen van ons gedrag.”

De Belgen zijn eerder met het versoepelen van de corona-regels dan de Nederlandse overheid. Dinsdag 15 februari wordt bekend onder welke voorwaarden concerten en festivals in Nederland doorgang krijgen. Er is goede hoop op versoepelingen, al zullen deze volgens de gelekte informatie minder soepel zijn dan de regels in België.Louis C.K.

LOUIS C.K. IN MAART OOK NAAR ROTTERDAM EN ANTWERPENEen paar weken geleden werd bekend dat de Europese tournee van Louis C.K....

Louis C.K.1

LOUIS C.K. IN JUNI TWEEMAAL IN CARRÉ Zesmaal won Louis C.K. een Emmy Award, negen stand-up specials bracht hij...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.